25. výročí DCHB

Na jubilejní taneční soutěž Amen khelas přijede zpěvák Jan Bendig

Ve čtvrtek 25. května se v Jihlavě uskuteční 10. jubilejní ročník velké taneční soutěže Amen khelas. Pořádá ji Erko, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež při Oblastní charitě Jihlava. Vystoupí i český zpěvák a herec Jan Bendig. Zvána je veřejnost. >>>

Již desátý ročník tradiční soutěže Amen khelas (přel. My tančíme) proběhne v jihlavském DKO 25. května 2017 od 15.00 hodin.

Přibližně třicet tanečních skupin z různých koutů republiky předvede převážně romské tance. „Do soutěže se zapojí asi osm organizací. V rámci nich vznikají taneční skupiny. Někteří tanečníci trénují a vystupují po celý rok, jiní nacvičují tance hlavně na Amen khelas,“ uvedla tbprR3b7VV~WR94uK7N_QmV6P1BFQmT6hU, koordinátorka soutěže.

Amen khelas 2016 (20)

Mezi soutěžícími budou například děti a mládež z nízkoprahových zařízení či terénních programů Oblastní charity Jihlava, z Dětského domova Jemnice, z Armády spásy Brno, z Centra Kutná Hora, nebo z nízkoprahového Centra 5KA Rychnov nad Kněžnou. Mimo soutěž vystoupí i malé děti z předškolních programů jihlavské Charity – z Klubíčka, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, a Klíčku, neformálního předškolního klubu.

Amen khelas 2016 (25)„Máme radost z toho, že se soutěž stala dobrou tradicí a zúčastňuje se jí čím dál více služeb a organizací. Pro děti a mladé je to dobrá motivace k tomu, aby ukázali, co je baví a čím vynikají,“ řekla dále t5m.Cw5cVvbjcL4uM7gd5f4uK7N_.

Amen khelas 2016 (12)

V porotě zasedne Mgr. Radek Vovsík, ředitel Dětského domova se školou, paní Ing. Soňa Krátká, koordinátorka projektu Zdravé město Jihlava a místní Agendy 21, Mgr. Martina Černá, Ph. D. z katedry sociální práce Vysoké školy polytechnické v Jihlavě, Irena Šarounová, redaktorka publicistiky ČR Region, Tina Tesařová a Veronika Dufková, trenérky tance z tanečního souboru Street Busters, Ondřej Cina, výherce Amen Khelas 2010 a Ladislav Růžička, technický pracovník z Oblastní charity Jihlava.

Vrcholem celé soutěže a odměnou všem zúčastněným bude koncert populárního českého zpěváka a herce Jana Bendiga.

Radka Běhalová