Co se dělo v dubnu ve Vrakbaru?

Program na měsíc duben roku 2018 se celý nesl v duchu divadla, a proto byl nazvaný jako dramatický duben.

Podnětem k vytvoření takového programu byla naplánovaná akce, ve spolupráci se službou TP Sovy, pro širokou veřejnost. Jednalo se o romské divadlo z Brna, které zahrálo představení zvané Miri Fajta (moje rodina). Sitcom Miri Fajta si v dějství dělá legraci jak z Romů, tak z předsudků o nich. Vtipy na adresu Romů znějí z úst romských herců přirozeně, a tím sklízejí úspěch na mnoha místech. Všichni zúčastnění si divadlo moc chválili a byli s akcí spokojeni.

Po celý měsíc probíhali různé akce zaměřené na dramatickou činnost. Pro uživatele služby byly nachystané různé hry na pobavení, které jsou známé z televizního pořadu Partička. Dále byly nachystány skupinové hry jako Městečko Palermo, Rodinná terapie, Příběh, Pantomimum, Na lavici obžalovaných a Já jsem. V průběhu celého měsíce se také mohli uživatelé zapojit do soutěže fotografií. Téma soutěže bylo Jihlava tvýma očima a každý mohl zaslat maximálně dvě fotografie prostřednictvím sociální sítě.

duben_vrakbar