Lásky čas ve Vrakbaru

program květen 2018Program na měsíc květen roku 2018 byl zaměřený na lásku a přátelství. Jak už Karel Hynek Mácha zmínil ve své lyrickoepické skladbě Máj: Byl první máj, byl lásky čas…., tak i ve Vrakbaru jsme se zaměřili na mezilidské vztahy. Uživatelé se mohli tento měsíc realizovat v tvůrčí tvorbě, přičemž s nimi bylo probíráno, komu by chtěli výrobek darovat a co pro ně dotyčná osoba znamená. V průběhu měsíce uživatelé vyráběli drobnosti z polymerové hmoty fimo a ze samotvrdnoucí hlíny.

Samostatně byla realizovaná akce, kde si zúčastnění mohli vyrobit vlastní designové triko pomocí barev na textil a šablony. Zúčastněným byly k dispozici spreje s textilní barvou a barvy, se kterými se malovalo štětcem. Uživatelé se dozvěděli, jak je možné si vyrobit šablonu na triko podle svého oblíbeného motivu, kterou si následně mohli odnést domů k dalšímu využití. Všichni zúčastnění byli s akcí velice spokojeni, a proto dali pracovníkům podnět k realizaci další akce s podobným zaměřením.

V rámci měsíčního programu jsme proměnili taneční sál na kino, kde byly promítány filmy s tematikou lásky, sexu a partnerství. Nechyběl ani zábavný kvíz, na kterém si uživatelé procvičili své znalosti a postřehy.