Léto s Vrakbarem – v ulicích Jihlavy zazněl hiphopový koncert se sociální tématikou

V červenci se v jihlavském parku Smetanovy sady uskutečnil koncert hiphopové kapely Memento Mori, který byl organizovaný Nízkoprahovým zařízením pro děti a mládež Vrakbar při Oblastní charitě Jihlava. >>>

Akce určená pro širokou veřejnost zahajovala prázdninovou akci výše zmiňovaného zařízení Léto bez koruny, jehož třetí ročník přes léto probíhá v parku Smetanovy sady.

IMG_20170707_172434Člbk3tyřčlenná formace Memento Mori zahrála hodinový set skladeb protkaný texty se sociální tématikou a problémy dnešního světa. Zazněly především skladby z nového, již druhého alba pojmenovaného "Překrásný nový svět". Pro své fanoušky však přidali i několik starších kousků.

„Správnou atmosféru koncertu tvořilo hlavně prostředí, ve kterém se koncert uskutečnil a seskupení Memento Mori se tak podařilo vrátit hip hop zpět do ulic, kde vznikl,“ uvedl Jan Kučera, sociální pracovník Vrakbaru.

Akce se zúčastnilo 41 lidí, z nichž převážná část byla ze široké veřejnosti. „Velké plus vidím právě v textech kapely, které inklinují k sociální tématice a dovedou inspirovat diváky k vlastnímu přemýšlení o našem světě,“ uvedla Michaela Půžová, sociální pracovnice služby.

Léto bez koruny 2017

V rámci programu této letní akce charitního Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Vrakbar probíhají nejrůznější akce, které jsou otevřeny široké veřejnosti. Jsou to koncerty, workshopy, hry či besedy na zajímavá témata a podobně. Konkrétní program najdete na plakátku.

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Vrakbar

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava pomáhá mladým lidem orientovat se v jejich přirozeném prostředí a poskytuje bezpečný prostor k řešení jejich obtíží a seberealizaci. Vytváří podmínky k tomu, aby mladí lidé byli schopni a ochotni podílet se na řešení svých nesnází, životních situací a lépe se s nimi vyrovnávali.

Autor: VvdjcK4uK7N_8956JTmMHYqSahmMGYYv6hIjeN4sI