25. výročí DCHB

UV aktivní dekorace rozzářily jihlavský Nízkoprahový klub Vrakbar

V květnu se konal UV workshop realizovaný Nízkoprahovým zařízením pro děti a mládež Vrakbar při Oblastní charitě Jihlava. Akce byla zpřístupněna široké veřejnosti a probíhala v tanečním sále zmíněného zařízení, který byl vyzdoben UV aktivními předměty a projekcí. >>>

Workshopem provázeli členové uskupení Light Souls, kteří účastníky seznámili s různými technikami tvorby dekorací vhodnými pro pořádání akcí či pro vlastní potřebu. Prostřednictvím fotoprezentace představili účastníkům akce svoji činnost, která zahrnovala UV aktivní dekorace. Jsou to například výplety z bavlny, malované plachty a předměty z recyklovaného materiálu. Dále ukázali videomapping, světelné instalace a projekci.

DSC_0280

Zúčastněným vysvětlili, jak funguje UV světlo, a které materiály je vhodné k tvorbě použít. Na závěr předvedli techniku vyplétání konstrukcí bavlnou, kde konstrukci může tvořit jakýkoliv rám z latí, staré rámy obrazů, spletené větve a vlastně cokoliv podle fantazie jednotlivce.

DSC_0320

Po celou dobu workshopu si mohli zúčastnění techniku vyplétání vyzkoušet a odnést si domů zajímavou dekoraci. K dispozici byly také UV aktivní barvy na tělo a papír, šablony, svítící náramky a chill-out koutek s bylinnými čaji pro příjemnou atmosféru.

DSC_0332

„Svítící barvy na tělo zaujaly hlavně děti, které se vyřádily na sobě i svých rodičích“ uvedl Jan Kučera, sociální pracovník zařízení. Workshopu se zúčastnilo 16 lidí, z nichž většina byla ze široké veřejnosti. „Akci považují pracovníci za úspěšnou, protože všichni s námi strávili čas až do konce workshopu a zajímali se i o běžný chod zařízení, a proto plánujeme akci zopakovat“ dodala Aneta Kučerová, koordinátorka Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava.

DSC_0329

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava pomáhá mladým lidem orientovat se v jejich přirozeném prostředí a poskytuje bezpečný prostor k řešení jejich obtíží a seberealizaci. Vytváří podmínky k tomu, aby mladí lidé byli schopni a ochotni podílet se na řešení svých nesnází, životních situací a lépe se s nimi vyrovnávali.

Autor: Michaela Půžová