25. výročí DCHB

Vrakbar - za úspěch považujeme množství odpadu, které se nám společnými silami podařilo posbírat

Počasí ve středu 19. 4. 2017 bylo dosti zimní. To ale nezabránilo Nízkoprahovému zařízení pro děti a mládež Vrakbar při Oblastní charitě Jihlava, aby se poprvé zapojilo do akce Čistá Vysočina. >>>

Pracovníci společně s uživateli služby uklidili dvě lokality, které jsou cílovou skupinou hojně využívány, tj. sídliště U Pivovaru a Smetanovy sady.

„Účast nebyla nijak ohromující, ale to jsme ani nečekali. Uživatele je těžké motivovat k účasti, není to nijak lákavé sbírat odpadky. Nemůžeme a ani to uživatelům nechceme přikazovat,“ uvedla VvdjcK4uK7N_8956JTmMHYqSahmMGYYv6hIjeN4sI, vedoucí služby, která je poskytována mimo jiné na principu dobrovolnosti a diskrétnosti.

Vrakbar_cista_Vysocina (3)

„Za úspěch považujeme množství odpadu, které se nám společnými silami podařilo posbírat a dotazy od zúčastněných, zda bychom mohli příští rok vyrazit znovu,“ dodala VvdjcK4uK7N_8956JTmMHYqSahmMGYYv6hIjeN4sI.

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava pomáhá mladým lidem orientovat se v jejich přirozeném prostředí a poskytuje bezpečný prostor k řešení jejich obtíží a seberealizaci. Vytváří podmínky k tomu, aby mladí lidé byli schopni a ochotni podílet se na řešení svých nesnází, životních situací a lépe se s nimi vyrovnávali.

Autor: Bc. Aneta Kučerová, DiS.,
koordinátorka služby Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava