Budovatelé říše - divadelní představení

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ZASTÁVka Telč zve veřejnost na divadelní představení hry Borise Viana "Budovatelé Říše." Více informací

Pracovník Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež (NZDM) ZASTÁVka Telč Jiří Rezek je zároveň režisérem divadelního souboru Žlučové mýdlo. Nabídl proto představení pracovnímu týmu nízkoprahového zařízení.

"Chceme otevřít zařízení pro veřejnost nejenom ukázkami služby, ale i širším kulturně společenským zaměřením. Divadlo hrají herci spadající věkem do cílové skupiny nízkoprahového zařízení pro děti a mládež," řekl Jiří Rezek. "Inscenace má tematicky a zvolenými jevištními prostředky blízko k mladým a alternativně smýšlejícím divákům. Zároveň část souboru připravila na pátek 3.3. preventivní program pro klienty," doplnil dále Rezek.

Anotace k představení Budovatelé říše

Divadelní hra francouzského prozaika, dramatika, básníka, šansoniéra a hudebníka předkládá tragikomickou  apokalypsu jedné běžné rodiny reprezentující lidstvo v celé jeho do sebe zahleděné nepatrnosti. Nikam nevedoucí únik je utápěn v banálních rozhovorech, z nichž úsměv na rtech trne. Příběh je prostoupen neustálým zapomínáním a vědomím života ze dne na den, který člověk přijímá jako svůj osud. Svědomí je nahrazeno fackovacím panákem, ale ani jeho úděl není nekonečný. Vian dokáže pobavit nadhledem, ironií a bezbřehou obrazotvorností. Divadelní soubor Žlučové mýdlo interpretuje tento text jako naději, že i před branami pekla se lze obrátit o 180 stupňů.

Vstupné je dobrovolné.

plakát_divadlo_na_Zastávce (2)