ROZLOUČENÍ S LÉTEM, aneb PODĚKOVÁNÍ SOUSEDŮM

V úterý 30. 8. 2016 v 15 hodin přehlušily zvuk aut na parkovišti areálu bývalého autobusového nádraží v Telči rytmické údery basových linek doplněné o vokály či instrumentální doprovod. Toto syntetické hlukové prostředí, přinášející do poklidné Slavíčkovy ulice pro někoho možná nevítané vytržení v odpolední siestě >>>

14191651_1376989978995703_8103757_o...patřilo k akci Nízkoprahového klubu ZASTÁVka Telč, který předposlední prázdninový den uspořádal pro své klienty a pro telčskou veřejnost Rozloučení s létem.

Počasí se rozhodně nechystalo  směřovat k podzimnímu režimu, a proto se program mohl odehrávat na trávníkovém ostrůvku kolem ZASTÁVky.  Informační stánek u vchodu seznámil každého nejen s atraktivní náplní na jednotlivých stanovištích, ale poskytl i údaje, rady a pomoc v naší hlavní oblasti, kterou je sociální práce. A potom už si mohli příchozí vyrábět nealkoholické drinky a stát se ZASTÁVkovým baristou, změnit se malováním na obličej v šaška, vílu, démona nebo zvíře, zahrát si turnaj v petanque, soutěžit v siláckých, rychlostních, DSCF4505dovednostních a také vtipných utkáních. Protože jsme se spletli při koupi nafukovacích balónků a bylo opravdu teplo, došlo i na vodní bitvu. Celou akcí hudebně doprovázel DJ Lumír se svým pohotovým moderátorem, kteří dovedli přítomné ke spontánní a radostné zábavě.

Chodci procházející kolem, pozorovatelé z okolních oken, mohli spatřit obraz téměř komunitního společenství dospělých, dětí, puberťáků, adolescentů, starých, mladých, pracovníků, klientů, přátel, známých, příbuzných, cizích, občanů, kteří sdíleli společný zážitek z neformálního letního odpoledne. Snad jsme ten den přispěli k významnému preventivnímu počinu pro pár ohrožených, pobavili pár neohrožených a informovali pár nevědomých.

Děkujeme, sousedé za to, že jste nám to svým tolerantním přístupem dovolili a někdy příště na akci pro veřejnost, se třeba ZASTAVte.

Pracovníci Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež ZASTÁVka Telč