11. ročník velké taneční soutěže Amen khelas

Přibližně třicet tanečních skupin předvede převážně romské tance. „Do soutěže je zatím nahlášeno osm organizací z celé republiky, ve kterých se pracuje s dětmi a mládeží a vznikají tam taneční skupiny. Někteří tanečníci trénují a vystupují po celý rok, jiní nacvičují tance hlavně na „Amen khelas“, uvedla Michaela Makáňová, koordinátorka soutěže.

Místo: DKO Jihlava
Termín: 27. 4. 2018, 15:00
Kategorie: Akce pro veřejnost

K datu vydání tiskové zprávy se přihlásily taneční skupiny z Armády spásy Brno,  o.p.s. Cheiron Tábor, DDM Jemnice, z Centra Maják Kutná Hora, z nízkoprahového centra 5KA Rychnov nad Kněžnou,  DoPatra Nový Bydžov, ze ZASTÁVky Telč, z ESKA Žďár nad Sázavou a pořádajícího NZDM Erko. Mimo soutěž vystoupí i děti z předškolních klubů Oblastní charity Jihlava – Klubíčko, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi a neformální předškolní klub Klíček, dále pak taneční skupina Hotch Potch a tanečníci z Dětského domova se školou z Jihlavy.

„Máme radost z toho, že se soutěž stala tradicí a zúčastňuje se jí čím dál více služeb a organizací. Pro děti a mladé je to dobrá motivace k tomu, aby ukázali, co je baví a v čem vynikají,“ řekla dále M. Makáňová.

V porotě zasedne Mgr. Radek Vovsík, ředitel Dětského domova se školou, Mgr. Lumír Bártů - oddělení sociální správy, odbor sociálních věcí, Mgr. Zuzana Fialová - zástupce ředitele pro služby sociální prevence OCHJ, Bc. Zdeněk Guži – učitel, romský aktivista, MUDr. Irena Zimenová - Státní zdravotní ústav, regionální pracoviště pro Kraj Vysočina, Mgr. Markéta Dubnová, PhD. - vedoucí Katedry sociální práce VŠPJ, Veronika Bílková – trenérka v tanečním spolku Hotch Potch, Veronika Dufková – bývalá trenérka z tanečního souboru Street Busters a pan Milan Drevňák.

Vrcholem celé soutěže a odměnou všem zúčastněným bude koncert populárního českého zpěváka Jana Bendiga.

Michaela Makáňová DiS. – koordinátorka taneční soutěže