Recitál Petr Sedlák a hosté

Přijďte si poslechnout nezapomenutelný zvuk fagotu v rukou talentovaného Petra Sedláře. Výtěžek z koncertu bude věnován Oblastní charitě Jihlava.

Petr Sedlák se narodil v Jihlavě, kde se také od svých 6 let pod vedením Bohuslava Vysloužila učil hře na zobcovou flétnu a později na fagot. Vystudoval Konzervatoř Brno pod vedením Mgr. Pavla Zatloukala a doc. Romana Novozámského. V roce 2016 začal studovat na HAMU, po roce však získal možnost studovat na Royal College of Music v Londýně, kde je ve hře na fagot veden Julie Price, Sarah Burnett a Andrea Di Flammineis. Je stipendistou Ladies d’Soireé a finančně podporován Ministerstvem kultury ČR, Nadací život umělce a Nadací Sophia. Je laureátem Mezinárodní soutěže dechových nástrojů Brno (2013, 2015) a Pro Bohemia Ostrava. Od koncertní sezony 2016/2017 je členem orchestrální akademie Filharmonie Brno, působí také v Akademii komorní hudby. Mimo hry na fagot se věnuje také dirigování, tři roky působil jako učitel a dirigent na ZUŠ Jihlava.

Místo: koncertní sál ZUŠ Jihlava
Termín: 4. 4. 2018