25. výročí DCHB

Koláč pro hospic – lidé v Jihlavě byli štědří, podpořili službu o nevyléčitelně nemocné

V ulicích Jihlavy se konala velká sbírková akce . Dobrovolníci nabízeli sladké koláče za sbírkovou cenu 30 Kč. Tím mohli lidé podpořit domácí hospicovou péči Bárka při Oblastní charitě Jihlava. Ta pečuje o nevyléčitelně nemocné v jejich domácím prostředí. Výtěžek byl letos 18 303 Kč. >>>

Koláč pro hospic bude letos i v CITYPARKU a v jihlavské nemocnici

Koláč pro hospic je osvětovou a sbírkovou akcí. Ta se koná vždy na podzim v rámci Světového dne hospicové a paliativní péče. Lidé zakoupením koláče podpoří domácí hospicovou péči Bárka při Oblastní charitě Jihlava. Stánek s koláči bude stát ve středu 4. října 2017 na Masarykově náměstí v Jihlavě od 8.00 do 17.00 hodin. Dobrovolníci z označenými košíky budou nově nabízet koláče v CITYPARKU JIHLAVA, v Nemocnici Jihlava p. o. a v ulicích Jihlavy. >>>

Koláč pro hospic na jižní Moravě a Vysočině pomůže lidem s nevyléčitelným onemocněním

Koláč pro hospic je veřejná sbírka, kterou každoročně, u příležitosti Světového dne hospicové a paliativní péče, pořádá Diecézní charita Brno ve svých oblastních charitách. Letos Charita přichází s jednotnou kampaní a se stejným cílem – upozornit veřejnost na problematiku paliativní a hospicové péče jak v domácím prostředí, tak i v pobytových zařízeních, informovat o možnosti poskytnutí domácí neboli terénní hospicové péče pro pacienty a jejich rodiny a shromáždit co nejvíce finančních prostředků, ze kterých bude moci dál podporovat tyto služby.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Služby Oblastní charity Jihlava navštívil náměstek primátora Výborný

Koncem dubna navštívil Oblastní charitu Jihlava náměstek primátora města Jihlavy pro úsek rozvoje města a úsek sociálních věcí Ing. Vratislav Výborný. >>>

Oskar a růžová paní přilákali na sto lidí z Jihlavska

V úterý 8. listopadu 2016 se v jihlavském Divadle Na Kopečku konalo divadelní představení Oskar a růžová paní. Širokou veřejnost pozvala Bárka – Charitní domácí hospicová péče Jihlava. Vstupné bylo dobrovolné. >>>

Hospicová péče Bárka zve na divadelní představení Oskar a růžová paní

V úterý 8. listopadu 2016 se bude od 18.30 hodin v jihlavském Divadle Na Kopečku konat divadelní představení Oskar a růžová paní. Širokou veřejnost zve Bárka – Charitní domácí hospicová péče Jihlava. Vstupné je dobrovolné. >>>

Koláč pro hospic: Dary na péči o nevyléčitelně nemocné přesáhly 300 tisíc. Děkujeme!

Koláč pro hospic je sbírková akce, která ma za cíl podpořit péči o lidi s nevyléčitelným onemocnéním v brněnské diecézi. Letos se do akce zapojilo sedm oblastních charit na čtrnácti místech - např. v Brně, Tišnově, Blansku, nebo v elektrárně Dukovany. Nově proběhla sbírka ve Velké Bíteši a  ještě 13. října bude v Břeclavi. Výtěžek se zatím zastavil na úctyhodných 306 453 Kč. Děkujeme!

Osmý ročník akce Koláč pro hospic v Jihlavě byl i díky studentům úspěšný

I přes sychravé počasí byl osmý ročník sbírkové a osvětové akce Koláč pro hospic v Jihlavě velmi úspěšný. Výtěžek sbírky na podporu domácí hospicové péče Bárka byl 12 503 Kč. Koláče byly nabízeny s kávou Kavárny Muzeum a nově se do sbírky zapojili i studenti Soukromé vyšší odborné školy sociální. >>>

Koláč pro hospic v Jihlavě tentokrát v rámci Dne sociálních služeb

Koláč pro hospic