25. výročí DCHB

Koláč pro hospic – lidé v Jihlavě byli štědří, podpořili službu o nevyléčitelně nemocné

V ulicích Jihlavy se konala velká sbírková akce . Dobrovolníci nabízeli sladké koláče za sbírkovou cenu 30 Kč. Tím mohli lidé podpořit domácí hospicovou péči Bárka při Oblastní charitě Jihlava. Ta pečuje o nevyléčitelně nemocné v jejich domácím prostředí. Výtěžek byl letos 18 303 Kč. >>>

Na Masarykově náměstí tradičně stál charitní stánek, u něhož se zájemci o koláč a podporu hospicové služby mohli zastavit. Nově se dobrovolníci s koláči v označených košících vydali také dále do ulic Jihlavy, do jihlavského CITYPARKU, svůj mini stánek měli i v nemocnici, navštívili Akademický den Vysoké školy polytechnické, nebo využili možnosti přijít do jihlavského Kronospanu, kde si zaměstnanci koupili koláč na svačinu.

Koláč pro hospic 2017 (3)

„Jsme velice potěšeni štědrostí všech lidí, kteří se naši službu rozhodli tímto způsobem podpořit. Z výtěžku opět nakoupíme potřebný ošetřovatelský materiál, který sestřičky denně používají při péči o nevyléčitelně nemocné. Peníze také podpoří celkový provoz služby,“ uvedla q8AkQMQK--uy8~l6jWmKD, vedoucí Bárky – Charitní domácí hospicové péče Jihlava.

„Děkujeme všem pekařům, kteří nám koláče napekli za symbolickou cenu, a také všem, kteří nám umožnili přijít s koláči do svých prostor a umožnit zde jejich prodej. Náš velký dík patří i studentům Soukromé vyšší odborné školy sociální a Střední zdravotnické školy, kteří nám s akcí pomohli,“ řekla dále q5m.CCe93hEy.YsVVt%.

Koláč pro hospic 2017 (5)

Podobná sbírková akce se v těchto dnech děje i v ostatních městech, kde sídlí Oblastní charity spadající pod Diecézní charitu Brno – jsou to například Žďár nad Sázavou, Blansko, Brno, Hodonín, Znojmo a další.

Radka Běhalová