25. výročí DCHB
Rubriky:

Volná pracovní místa

Hledáme pracovníky na pozici

Uvítáme jakoukoli pomoc, říká maminka, která pečuje o nemocného manžela a tři děti

\"Rodina(Čachotín u Chotěboře) – Je čtvrtek a dvě malé princezny a mladá maminka už vyhlížejí návštěvu, která k nim pravidelně přijíždí. Maminka se těší hlavně na to, až se bude moci vypovídat a požádat o praktické rady, holčičky se zase nemůžou dočkat, až předvedou, jak se naučily stavět domečky z kostek. Zhruba rok do rodiny Městeckých z Čachotína u Chotěboře dojíždí Jitka Muzikářová, DiS., vedoucí ŠIPKY – sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. „Je to můj anděl,“ říká maminka Kateřina Městecká, které se po nemoci manžela obrátil život vzhůru nohama.

Charita ČR bude v Iráku blíže potřebným, zakládá zde vlastní pobočku

V prosinci loňského roku a v lednu toho letošního se Charitě ČR podařilo rozdat 800 balíčků humanitární pomoci v těsné blízkosti mosulské bojové linie, a to ve spolupráci s polskou organizací Polska Akcja Humanitarna a iráckou RNVDO. Nyní v Iráku Charita ČR zřizuje vlastní pracoviště.

Konflikt v Sýrii vstupuje do sedmého roku své existence

Válka v Sýrii začala 15. března roku 2011. O šest let později se země nachází uprostřed zkázy. Světové Charity působí jak v Sýrii samotné, tak v okolních zemích, které přijímají většinu uprchlíků. I evropské pobočky pečují o statisíce těch, kteří utekli hledat bezpečí.

Válka v Sýrii trvá 6 let a miliony dětí neznají život v míru

Už 6 let trvá válečný konflikt v Sýrii, který ve středu 15. března vstoupí do dalšího roku. Situace v zemi se stále zhoršuje. 13,5 milionu Syřanů potřebuje nutně humanitární pomoc, 5 milionů lidí muselo opustit zemi a víc než 2 miliony syrských dětí nemohou chodit do školy a vzdělávat se. Za každým číslem smutných statistik se skrývá konkrétní dítě, žena nebo muž. České humanitární organizace společně přinášejí příběhy několika lidí, se kterými se jejich pracovníci setkali při doručování pomoci.

Příjemné dopoledne ve stacionáři Pohodář oživila báseň od uživatele

Každá činnost mívá dvě strany – dávat a brát. Právě proto byli pracovníci Denního stacionáře Pohodář z překvapení ze strany uživatelů potěšeni. >>>

Následná péče Jihlava na III. Konferenci pracovníků terapeutických komunit

Na začátku března se v Telči konala III. Konference pracovníků terapeutických komunit, které se zúčastnil celý tým Následné péče Jihlava. Jeden z příspěvků přednesla také vedoucí služby Mgr. Marie Hlávková. >>>