Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Poznávací výlet do záchranné stanice PAVLOV

Na den 25. 7. 2018 jsme naplánovali výlet do Záchranné stanice Pavlov.  Tuto akci jsme zrealizovali za podpory Rady dětí a mládeže Kraje Vysočina, projektu Mládež Kraji. Díky projektu jsme pro děti zakoupily jízdné, svačiny a pití na tento výlet.

Poděkování ze ZASTÁVky

Jménem Nízkoprahového zařízení ZASTÁVka Telč bychom rádi poděkovali Fit centru Telč, obzvláště Jakubu Cahovi, který si pro naše klienty připravil program obsahující kruhový trénink a nejen jim poskytl užitečné rady ohledně zdravého životního stylu.

Bezdomovci a feťáci v Jihlavě - blahobytu střední Evropy

Ano, je tomu tak i v Jihlavě. V naší společnosti, v našem městě s námi žijí i lidé, kterým se dá přidělit nálepka narkomana a bezdomovce, přestože bychom se většinově mohli shodnout na tom, že je Jihlava velmi hezké místo k žití.

Vlakem do Horní Cerekve

Výlet do Hradce se v tomto vedru nekonal, ale výlet do lomu v Horní Cerekvi byl také báječný! Posuďte sami

Oblastní charita Jihlava mění vedení

Začátkem srpna byla pověřena vedením Oblastní charity Jihlava projektová manažerka a vedoucí správního úseku Ing. Hana Fexová. Na postu ředitele vystřídala Mgr. Michala Novotného, který tuto funkci vykonával od roku 2004. Ten bude dále působit v Diecézní charitě Brno jako zástupce ředitele pro rozvoj a kvalitu služeb.

Léto s Adaptou

Vzduch se chvěje, slunce pálí, každý si letos Adapťácké léto chválí. Byli jsme vám na cestě na Malvíny do Třeště. Ahoj léto, ahoj prázdniny, nepromarníme den jediný!

Pejsci a děti z Erka

Děti z Erka – nízkoprahového zařízení pro děti a mládež při Oblastní charitě Jihlava navštívily Městský útulek pro opuštěná a nalezená zvířata Jihlava.

Další ročník akce Léto bez koruny je u konce

Tradiční akce nesoucí název Léto bez koruny pořádaná Nízkoprahovým zařízením pro děti a mládež Vrakbar Jihlava přinesla program plný různorodých aktivit a nabídla uživatelům i široké veřejnosti možnost, jak si zpříjemnit prázdninový čas.

„Nemyslela jsem na svoje problémy, a to mi v mnoha věcech pomohlo,“ říká o pomoci jiným dobrovolnice

Janin příběh je jako z filmu. Hledala sebe a našla se v pomoci jiným. Tvrdí, že čím víc člověk dá, tím víc se mu vrátí. Možná i to je důvod, proč dělá dobrovolnici v rajhradské charitě již 6 let.

Vlna veder ohrožuje seniory. Charita aktivovala krizový plán pro horké dny

Hodně pijte a nechoďte na slunce. Tak zní doporučení Charity pro všechny a pro seniory zvlášť. Vlna veder, která zasáhla naši republiku, totiž představuje nebezpečí zejména pro seniory a chronicky nemocné. Pro jejich organismus znamená horko velkou zátěž a při nedostatečné konzumaci tekutin snadno kolabují. Charita Česká republika aktivovala plán pro horké dny, seniory v terénu i ve svých zařízeních vybízí k dodržování pitného režimu, mění jídelníček a ochlazuje jejich prostředí všemi dostupnými prostředky.