25. výročí DCHB
Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Společně a úspěšně v Jihlavě slaví první rok

Nejen povinné předškolní vzdělávání, které platí od září tohoto roku, bylo předmětem Platformy pro odborná tematická setkání pedagogů, rodičů a odborníků, které proběhlo na půdě Magistrátu města Jihlavy.

Cena DOBROCH 2017 má dva vítěze

Slavnostní udílení cen dobrovolníkům roku 2017, které každoročně pořádá Oblastní charita Jihlava, má letos netradičně dva vítěze. Dobrochem roku 2017 se totiž stala Petra Humlerová a její pes Scotty. Čtěte, kdo se umístil na dalších místech.

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

TP SOVY na Urban Game: Jihlavák může mluvit romsky a narodit se ve Vietnamu

Akce Urban Game, městské zážitkové hry s podtitulem Možnosti jihlavské totožnosti, jsme se s několika uživateli zapojenými do projektu Společně a úspěšně v Jihlavě zúčastnili jako soutěžící.

Rozhovor s vrchní sestrou CHOS

Zapůjčení rehabilitačních pomůcek je dostupné všem. V úterní poradně ČRo Vysočina o tom mluvila Alena Hawerlandová z jihlavské charity. Poslechněte si celý rozhovor.

Charita se přidává k výzvě Giving Tuesday

Na úterý 28. listopadu připadá letos celosvětový „největší svátek dárcovství a nejštědřejší den v roce“, ke kterému se připojuje také Charita ČR. Prostřednictvím dárcovské platformy můžete přispět na některý z jejích projektů – například podpořit Klub přátel Caritas (více zde) nebo pomoci rodinám v Iráku, které z domova vyhnala válka (více zde).

Poděkování: trhy v Batelově se vydařily

Všem, kteří přišli na vánoční trhy v Batelově a zakoupením našich výrobků podpořili odlehčovací službu Adapta, děkujeme.

Vánoční pozvánka a motto nejen Adapty

Andělská Adapta , aneb každý z nás je pro někoho andělem.

Tento název vznikl v kreativní dílně odlehčovací služby Adapta a to díky „andělským“ výrobkům, které vznikají pod rukama našich uživatelů.

Každý výrobek je jedinečný, originální, potěší a dokáže vyloudit úsměv a radost ve tváři.

Charita ČR se účastní Týdne globálního vzdělávání

Od 18. do 26. listopadu se koná v České republice Týden globálního vzdělávání s letošním podtitulkem „Tvoje cesta, tvoje stopa!“. Žáci, učitelé, ale i široká veřejnost budou hledat způsoby a odpovědi na to, jak v dnešním světě cestovat, aby z toho měly užitek obě zapojené strany – hosté i hostitelé. Charita ČR připravila promítání filmu a diskusi v Praze 10.

Lidé nám darovali přes 1135 kg potravin

Národní potravinová sbírka vynesla rekordních 886 000 porcí jídla. My jsme k tomuto číslu také přispěli. Všem, kteří se zapojili, děkujeme! Čtěte podrobnosti o výsledcích celonárodní sbírky.