25. výročí DCHB
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Ocenění našich pracovníků

V rámci Týdne sociálních služeb byli městem Jihlava oceněni dva naši pracovníci
- Vladislav Hamršmíd a Bc. Jana Nagyová. Gratulujeme!
>>>Foto

Den otevřených dveří na ZASTÁVce v Telči – dobré jídlo, tanec i exkurze

Ve středu 4. 10. 2017 se v rámci Týdne sociálních služeb ČR uskutečnil Den otevřených dveří v NZDM ZASTÁVka Telč. Pro návštěvníky z řad uživatelů i široké veřejnosti byl připraven bohatý program. >>>

Koláč pro hospic – lidé v Jihlavě byli štědří, podpořili službu o nevyléčitelně nemocné

V ulicích Jihlavy se konala velká sbírková akce . Dobrovolníci nabízeli sladké koláče za sbírkovou cenu 30 Kč. Tím mohli lidé podpořit domácí hospicovou péči Bárka při Oblastní charitě Jihlava. Ta pečuje o nevyléčitelně nemocné v jejich domácím prostředí. Výtěžek byl letos 18 303 Kč. >>>

Telčský desetiboj 2017

V září se v Domově pro seniory Telč uskutečnil již 15. ročník Telčského desetiboje, kterého se zúčastnilo celkem 7 soutěžních družstev. Tradičně se tohoto sportovního klání zúčastnily i zástupkyně obyvatel Domu s pečovatelskou službou (sídla Charitní pečovatelské služby Telč), které opětovně vybojovali krásné druhé místo. Blahopřejeme a děkujeme za reprezentaci! >>>

Koláč pro hospic bude letos i v CITYPARKU a v jihlavské nemocnici

Koláč pro hospic je osvětovou a sbírkovou akcí. Ta se koná vždy na podzim v rámci Světového dne hospicové a paliativní péče. Lidé zakoupením koláče podpoří domácí hospicovou péči Bárka při Oblastní charitě Jihlava. Stánek s koláči bude stát ve středu 4. října 2017 na Masarykově náměstí v Jihlavě od 8.00 do 17.00 hodin. Dobrovolníci z označenými košíky budou nově nabízet koláče v CITYPARKU JIHLAVA, v Nemocnici Jihlava p. o. a v ulicích Jihlavy. >>>

Inkluze na prázdninách

Projekt „Společně a úspěšně v Jihlavě“ nepředstavuje pouze pravidelnou podporu ve studiu pro naše studenty, ale také spoustu zajímavých volnočasových aktivit a výletů. V létě byl tak pro naše žáky připraven bohatý program, který se skládal ze tří následujících akcí: Výlet do ZOO Praha, exkurze do Muzea romské kultury v Brně a dvoudenní vzdělávací pobyt pro mladší studenty na turistické chatě Čeřínek. >>>

V Denním stacionáři Pohodář se stále něco děje

Pracovníci Pohodáře pro své uživatele neustále vymýšlí a realizují zajímavý program. Ten je zavedl například na výstavu fotografií a výstavu hraček. Obě se konaly v Lukách nad Jihlavou. >>>

Koláč pro hospic na jižní Moravě a Vysočině pomůže lidem s nevyléčitelným onemocněním

Koláč pro hospic je veřejná sbírka, kterou každoročně, u příležitosti Světového dne hospicové a paliativní péče, pořádá Diecézní charita Brno ve svých oblastních charitách. Letos Charita přichází s jednotnou kampaní a se stejným cílem – upozornit veřejnost na problematiku paliativní a hospicové péče jak v domácím prostředí, tak i v pobytových zařízeních, informovat o možnosti poskytnutí domácí neboli terénní hospicové péče pro pacienty a jejich rodiny a shromáždit co nejvíce finančních prostředků, ze kterých bude moci dál podporovat tyto služby.

Den Charity 2017 ve fotografiích

Letošní Den Charity v Jihlavě se konal při příležitosti 25. výročí Oblastní charity Jihlava. Vychutnejte si foto z akce. Podívejte se také na foto z tiskové konference, kde se slavnostně krájel narozeninový dort.

Získali jsme Národní cenu kariérového poradenství 2017

Oblastní charita Jihlava získala Národní cenu kariérového poradenství 2017 za spolupráci dvou organizací na prevenci předčasného ukončení vzdělávání.

Vážíme si toho!