Výroční zpráva Diecézní charity Brno - po pětadvacáté

Po roce Vám opět nabízíme výroční zprávu Diecézní charity Brno. Nejzásadnějšími událostmi v loňském roce byla například uprchlická krize, kdy se Diecézní charita Brno zapojila do jejího řešení na Balkánské cestě a nakonec i v Řecku. Rovněž jsme se podíleli na humanitární pomoci lidem vnitřně přesídleným na Ukrajině z důvodu občanské války. Pokračovala naše pomoc i v Moldavsku a v Rumunsku. Naše činnost nebyla ale o nic méně intenzivní také v tuzemsku.

Požehnané Velikonoce 2017

Kéž je největší ozdobou Vašich Velikonoc symbol kříže a největší radostí příběh vzkříšení syna, který tento symbol ukrývá. Jménem Diecézní charity Brno společně s celým kolektivem pracovníků přeje Oldřich Haičman, ředitel.

Diecézní charita Brno oslaví čtvrtstoletí

Diecézní charita Brno si připomene 25 let od znovuobnovení své činnosti biskupem Vojtěchem Cikrlem. Proto v den svého znovuzaložení 1. 2. ve 12.00 hod. vypustí do vzduchu 25 balonků s přáními přímo před budovou svého sídla na tř. Kpt. Jaroše 9. Zpočátku měla 3 zaměstnance a kancelář o 3m2. Dnes ročně poskytne pomocnou ruku 58 tisícím lidí v nouzi, provozuje 130 služeb, zaměstnává 1400 pracovníků a spolupracuje s více než 16 000 dobrovolníky.

Doprovodné akce Tříkrálové sbírky na jižní Moravě a na východě Vysočiny

Během Tříkrálové sbírky se mohou dárci a příznivci těšit na řadu doprovodných akcí. Hned 2. ledna proběhne zahájení sbírky v Brně na Petrově, 5. ledna jízda Tří králů na velbloudech a koních v centru Brna nebo 8.ledna odvysílá Česká televize tradiční Tříkrálový koncert za účasti Věry Martinové, Lenny nebo Václava Neckáře.

Tříkrálová sbírka na jižní Moravě a na východě Vysočiny je tu

(BRNO) Ihned prvním lednovým dnem v roce 2017 vypukne již po sedmnácté tradiční Tříkrálová sbírka. Diecézní charita Brno do ní zapojí asi 14.000 dobrovolníků, na celém území ČR jich tak bude koledovat přes 60.000. Dne 2. ledna v 15.00 hod. symbolicky zahájí tuto největší dobročinnou kampaň biskup Mons. Vojtěch Cikrle slavnostním požehnáním na Petrově. Loni dárci v ní na území jižní Moravy a části Kraje Vysočina darovali 22 mil. Kč. Kromě tradičního koledování „dům od domu“ nabídne sbírka kupříkladu průvod s velbloudy v Brně.

Diecézní charita Brno je neziskovkou roku! Děkujeme za Vaši podporu.

Již počtvrté udělovala Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) společně s partnery ocenění NEZISKOVKA ROKU. Během včerejšího slavnostního večera v pražském Divadle Archa převzaly prestižní titul a nádhernou trofej ve tvaru hranolu z optického skla neziskové organizace ve čtyřech kategoriích. V kategorii velká neziskovka získala cenu Diecézní charita Brno. Děkujeme!

Charita pomáhá v Moldavsku - sledujte Křesťanský magazín na ČT

Charita ČR - Diecézní charita Brno dlouhodobě podporuje projekty zejména domáčí péče v Moldavsku, nejchudší zemi Evropy. Letos se štábem ČT navštívila projekt dětského centra v Benderech v Podněstří, Centrum domácí a paliativní péče Hippokrates v Dorotskaja a Gagauzyi. Díky tomu vznikl další díl Křesťanského magazínu, který se bude vysílat 6. listopadu ve 13.00 h. na ČT2. Sledujte!

Aktuálně!!! Diecézní charita Brno sbírá zachovalé zimní oblečení a obuv pro uprchlíky v Řecku

Do řecké Soluně pojedou slovenské lékařské týmy. Ve spolupráci s Diecézní charitou Brno, která uprchlíkům v Řecku dlouhodobě pomáhá, chtějí na místo dovézt dodávku zimního oblečení. Věci noste do 3. listopadu do charitního bazaru Baltazar. Děkujeme!

Oslavte s námi Den Charity v brněnské diecézi

Dne 22. 9. 2016 pořádá Diecézní charita Brno již 13. ročník Dne Charity, který nemá za cíl žádat veřejnost o dary, ale poděkovat jí za dosavadní podporu jménem všech, kterým pomáhá. Ačkoliv jde o 13. ročník, nešťastný opravdu nebude, ačkoliv Charita bude upozorňovat na nouzi, jíž někteří lidé kolem nás trpí. Součástí programu bude rozdávání pozorností a pokusí se také o vytváření symbolického chodníků slávy pro (ne)slavné. Akce se uskuteční v Brně na Moravském náměstí na prostranství před Místodržitelským palácem. Akce pořádají i další charity na jižní Moravě.

V ČT Dobré ráno nejen o školních pomůckách z Baltazaru

V pořadu České televize Dobré ráno vystoupil vedoucí charitního bazaru Baltazar Filip Habrman. S novým školním rokem se objevuje poptávka po školních potřebách pro děti z chudších rodin. Filip Habrman vysvětluje, jak lze v tomto směru pomoci a jak Baltazar vůbec funguje.