25. výročí DCHB

Společně a úspěšně v Jihlavě slaví první rok

Nejen povinné předškolní vzdělávání, které platí od září tohoto roku, bylo předmětem Platformy pro odborná tematická setkání pedagogů, rodičů a odborníků, které proběhlo na půdě Magistrátu města Jihlavy.

Cena DOBROCH 2017 má dva vítěze

Slavnostní udílení cen dobrovolníkům roku 2017, které každoročně pořádá Oblastní charita Jihlava, má letos netradičně dva vítěze. Dobrochem roku 2017 se totiž stala Petra Humlerová a její pes Scotty. Čtěte, kdo se umístil na dalších místech.

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Charita ČR se účastní Týdne globálního vzdělávání

Týden globálního vzdělávání

Od 18. do 26. listopadu se koná v České republice Týden globálního vzdělávání s letošním podtitulkem „Tvoje cesta, tvoje stopa!“. Žáci, učitelé, ale i široká veřejnost budou hledat způsoby a odpovědi na to, jak v dnešním světě cestovat, aby z toho měly užitek obě zapojené strany – hosté i hostitelé. Charita ČR připravila promítání filmu a diskusi v Praze 10.

Lidé nám darovali přes 1135 kg potravin

Národní potravinová sbírka vynesla rekordních 886 000 porcí jídla. My jsme k tomuto číslu také přispěli. Všem, kteří se zapojili, děkujeme! Čtěte podrobnosti o výsledcích celonárodní sbírky.

Premiéra muzikálu v podání služby Adapta

Včera v rámci festivalu Zpívání na kopečku zazněla premiéra muzikálu Cesta může být cíl v podání herců z odlehčovací služby Adapta. Podívejte se na fotografie z vystoupení.

Stanete se letos tříkrálovým koledníkem i vy?

Naši koledníci přijali pozvání Horáckého divadla v Jihlavě na představení Kocour v botách, které se konalo tento víkend. Čtěte dále

Burza filantropie přispěla na auto setřičkám z ošetřovatelské služby

ošetřovatelská služba Jihlava

Sestřičky z ošetřovatelské služby dostanou nové auto i díky finančnímu daru, který nám byl udělen v rámci historicky první burzy filantropie. Čtěte více

Koláč pro hospic na jižní Moravě a Vysočině pomůže lidem s nevyléčitelným onemocněním

Koláč pro hospic je veřejná sbírka, kterou každoročně, u příležitosti Světového dne hospicové a paliativní péče, pořádá Diecézní charita Brno ve svých oblastních charitách. Letos Charita přichází s jednotnou kampaní a se stejným cílem – upozornit veřejnost na problematiku paliativní a hospicové péče jak v domácím prostředí, tak i v pobytových zařízeních, informovat o možnosti poskytnutí domácí neboli terénní hospicové péče pro pacienty a jejich rodiny a shromáždit co nejvíce finančních prostředků, ze kterých bude moci dál podporovat tyto služby.

Den Charity 2017 ve fotografiích

Letošní Den Charity v Jihlavě se konal při příležitosti 25. výročí Oblastní charity Jihlava. Vychutnejte si foto z akce. Podívejte se také na foto z tiskové konference, kde se slavnostně krájel narozeninový dort.