Kolektor Tesla Jihlava se hýbe pro charitu

Zaměstnanci firmy Kolektor Tesla Jihlava s.r.o. se s prvním jarním dnem zapojili do celofiremní sportovní výzvy a pomáhají pohybem.

Pozvánka: Fagot hraje pro charitu

Už zítra 4. 4. 2018 vystoupí Petr Sedlák, slavný rodák z Jihlavy, v koncertní síni Základní umělecké školy. Benefiční koncert začne v 18 hodin a výtěžek bude věnován do sbírky na auto pro ošetřovatelky Oblastní charity Jihlava.

Sláva těm, kdo staví mosty mezi lidmi

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Dnes je Světový den sociální práce, který nám dává příležitost vyzdvihnout sociální práci jako plnohodnotnou profesi a upozornit na její celospolečenský význam. Apelujeme na to, aby byla práce všech zaměstnanců v sociálních službách řádně doceněna. Svátek vyhlašuje Mezinárodní federace sociálních pracovníků (IFSW) od roku 1983 a každoročně připadá na třetí úterý v měsíci březnu. Letošním tématem je stejně jako vloni "podpora komunit a udržitelnosti životního prostředí".

Čeká nás týden testování nejen na HIV

12. – 16. 3. 2017 proběhne v K-centru Oblastní charity Jihlava screeningové anonymní testování pro veřejnost na HIV, syfilis i žloutenky typu B a C.

MDŽ: Charita má ženskou tvář a květinou ve svátek nezarmoutíš

Z azylového domu. Ilustrační snímek Jakub Žák

U příležitosti Mezinárodního dne žen, svátku úcty k ženám, připomínáme, že rovnosti žen a mužů ještě nebylo dosaženo. Ženy jsou rovněž z hlediska rizika více ohroženy chudobou více, než muži. Ženy však pracují také v Charitě. Co by jim k MDŽ udělalo radost? A co by popřály ženám, s nimiž se setkávají při vykonávání své profese? O tom více v anketě.

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

Martina Veverková, sociální analytička Charity ČR. Foto: Aleš Masner

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Pohodář a jeho výstava obrazů

19. 2. - 25. 2. 2018 proběhla v obřadní síni Městyse Luka nad Jihlavou výstava obrazů a veršů nejen našich uživatelů. Podívejte se na fotografie z akce.

Maják slaví, slavte s námi!

Druhým rokem je v Lukách nad Jihlavou otevřen nízkoprahový klub pro děti a mládež. Téměř tři sta dětí již využilo zázemí Majáku a zúčastnilo se mnoha akcí, které pracovníci pro děti chystají.

Vystoupení na plese Dětského domova se školou

Taneční vystoupení mělo veliký úspěch, děvčata roztančily všechny přihlížející. Děkujeme panu Mgr. Radku Vovsíkovi za pozvání a za výbornou organizaci plesu.

Fotbalový turnaj „ O pohár Erka“

„Bylo to super, i když jsme nevyhráli, tak jsme si to moc užili a byla dobrá zkušenost si zahrát proti starším klukům,“ zhodnotil turnaj Adrian. Přečtěte si celou reportáž z poháru Erka.