Běh pro Bárku se rychle blíží

Charitativní Běh pro Bárku se koná už tuto sobotu 23. 6. 2018 od 13 hodin u Rodinného parku Robinson. Stále je možné registrovat se do běhu nebo přispět na provoz jihlavského domácího hospice Bárka prostřednictví výzev známých ambassadorů.

Adapta díky Burze filantropie bude slyšet

Odlehčovací služba Adapta Oblastní charity Jihlava se zúčastnila veřejného hlasování 2. ročníku Burzy filantropie. Jaký projekt prezentovali před donátory? Čtěte dál.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Ilustrační foto Jakub Žák

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Adapta se rozšiřuje o pobytovou část

Adapta je tady pro ty, kteří se nepřetržitě starají 24 hodin o lidi s handicapem.

Proč jsme rozšířili službu terénní a ambulantní službu? Čtěte dál

Známe již výsledky Postní almužny 2018

Celkem 851 330 korun na pomoc potřebným v tuzemsku i v zahraničí – to je výsledek letošní Postní almužny v Brněnské diecézi.

Běhejte pro Bárku jihlavský domácí hospic

Oblastní charita Jihlava Vás zve na dobročinný Běh pro Bárku, který se bude konat 23. 6. 2018 od 13 ti hodin u Rodinného parku Robinson, který je zároveň spolupořadatelem.

Holkám a klukům z nízkoprahových klubů držíme palce, aby se dostali na vysněnou školu

Nízkoprahový klub. Ilustrační snímek Jakub Žák

V pátek 27. dubna přijdou do středních škol výsledky přijímacích zkoušek a nejpozději příští středu tak budou výsledky znát i ti, co chtějí na školách studovat. Držíme palce všem holkám a klukům, aby se dostali na tu, co chtějí. S přípravou pomáhali také v charitních nízkoprahových zařízeních po celé republice. Klubů je 69 a pravidelně je navštěvuje skoro devět a půl tisíce dětí a dospívajících.

Kolektor Tesla Jihlava se hýbe pro charitu

Zaměstnanci firmy Kolektor Tesla Jihlava s.r.o. se s prvním jarním dnem zapojili do celofiremní sportovní výzvy a pomáhají pohybem.

Pozvánka: Fagot hraje pro charitu

Už zítra 4. 4. 2018 vystoupí Petr Sedlák, slavný rodák z Jihlavy, v koncertní síni Základní umělecké školy. Benefiční koncert začne v 18 hodin a výtěžek bude věnován do sbírky na auto pro ošetřovatelky Oblastní charity Jihlava.

Sláva těm, kdo staví mosty mezi lidmi

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Dnes je Světový den sociální práce, který nám dává příležitost vyzdvihnout sociální práci jako plnohodnotnou profesi a upozornit na její celospolečenský význam. Apelujeme na to, aby byla práce všech zaměstnanců v sociálních službách řádně doceněna. Svátek vyhlašuje Mezinárodní federace sociálních pracovníků (IFSW) od roku 1983 a každoročně připadá na třetí úterý v měsíci březnu. Letošním tématem je stejně jako vloni "podpora komunit a udržitelnosti životního prostředí".