25. výročí DCHB

Služby Oblastní charity Jihlava navštívil náměstek primátora Výborný

Koncem dubna navštívil Oblastní charitu Jihlava náměstek primátora města Jihlavy pro úsek rozvoje města a úsek sociálních věcí Ing. Vratislav Výborný. >>>

Jsme držiteli ceny hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost 2016

V pondělí 11. dubna 2017 jsme v prostorách Kraje Vysočina obdrželi cenu hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost v roce 2016 - umístili jsme se na 3. místě v kategorii veřejný sektor – ostatní. >>>

Čistá Vysočina 2017 - budou uklízet i uživatelé a pracovníci sociálních služeb Charity

Akce Čistá Vysočina se zúčastní opět i uživatelé a pracovníci sociálních služeb Oblastní charity Jihlava. Budou uklízet v okolí sídla svých služeb. Zapojí se služby pro drogově závislé a také ty, které se věnují dětem a mládeži nebo romské komunitě. >>>

V Jihlavě se konala první odborná platforma o inkluzi

Na začátku března se v prostorách Magistrátu města Jihlavy konala první odborná platforma k předškolnímu vzdělávání projektu Společně a úspěšně v Jihlavě>>>

Postní almužna 2017

Postní dobu opět provází návrat k starobylé postní tradici – almužně. Peníze za požitky, které si lidé během postu odřekli, mohou vložit do tzv. postniček. Tyto prostředky poté místní farnost prostřednictvím Charity použije na pomoc potřebným. Zapojit se můžete i Vy. více informací

Hledáme dobrovolníky/pracovníky pro dočasnou noclehárnu

Středisko křesťanské pomoci - Azylový dům Jihlava hledá dobrovolníky a pracovníky na DPP pro ZIMNÍ NOCLEHÁRNU PRO LIDI BEZ DOMOVA - jedná se o práci v noci. Více informací

Národní potravinová sbírka 2016

I letos jsme se zapojili do NÁRODNÍ POTRAVINOVÉ SBÍRKY, kterou v Jihlavě pořádá Středisko křesťanské pomoci. DĚKUJEME všem dárcům, kteří věnovali potraviny potřebným v jihlavských obchodech Billa a Lidl (ul.Okružní) - nashromáždilo se zde celkem 1 120 Kg. Velký DÍK patří také všem dobrovolníkům a pracovníkům, kteří se do sbírky zapojili!

Den otevřených dveří nové služby - Klíček

Nově vzniklá služba Klíček, sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi - neformální předškolní klub - zve veřejnost na Den otevřených dveří. Více informací