25. výročí DCHB

Koláč pro hospic na jižní Moravě a Vysočině pomůže lidem s nevyléčitelným onemocněním

Koláč pro hospic je veřejná sbírka, kterou každoročně, u příležitosti Světového dne hospicové a paliativní péče, pořádá Diecézní charita Brno ve svých oblastních charitách. Letos Charita přichází s jednotnou kampaní a se stejným cílem – upozornit veřejnost na problematiku paliativní a hospicové péče jak v domácím prostředí, tak i v pobytových zařízeních, informovat o možnosti poskytnutí domácí neboli terénní hospicové péče pro pacienty a jejich rodiny a shromáždit co nejvíce finančních prostředků, ze kterých bude moci dál podporovat tyto služby.

Den Charity 2017 ve fotografiích

Letošní Den Charity v Jihlavě se konal při příležitosti 25. výročí Oblastní charity Jihlava. Vychutnejte si foto z akce. Podívejte se také na foto z tiskové konference, kde se slavnostně krájel narozeninový dort.

Den Charity - tanec, tvoření, měření tlaku a jazzový koncert, tak oslaví Charita své narozeniny

Oblastní charita Jihlava letos slaví už 25. narozeniny. Svou činnost představí na Masarykově náměstí v Jihlavě při tradičním Dni Charity. Podzimní akce pro širokou veřejnost se uskuteční v pondělí 25. 9. 2017. >>>

Stan romské kultury v Jihlavě - fotogalerie

Již šestým rokem putuje kočovný projekt Roma Big Top neboli Romský stan (v romštině Romaňi Cerha) po městech České republiky. Po Praze, Plzni, Novém Boru a Ústí nad Labem zavítal tentokrát do Jihlavy. >>>

Hlasujte pro projekt „SESTRA V AKCI - ANEB BEZ AUTA TO NEJ(E)DE"

Prosíme o Váš hlas pro náš projekt „SESTRA V AKCI - ANEB BEZ AUTA TO NEJ(E)DE."
Některým pacientům na péči zdravotních sester Charitní ošetřovatelské služby doslova závisí život. „Jezdíme k nim třeba i několikrát denně aplikovat speciální výživu, bez které by nepřežili,“ řekla zdravotní sestra Martina. Pro poskytování této služby je naprostou nezbytností spolehlivý automobil, který je účelem projektu „Sestra v akci.“ Život charitních sester je akční. Během jednoho dne obslouží 1 sestra cca 15 pacientů a zajistí jim zdravotní péči, ale i přívětivé slovo či naslouchání. Prosíme o Váš hlas. DĚKUJEME!

Akce „Přijďte na koncert, pomůžete“ podpořila Adaptu

DĚKUJEME AlternativaPro Jihlava za zorganizování velkého benefičního koncertu jihlavských kapel - PŘIJĎTE NA KONCERT, POMŮŽETE 2017. Ten přinesl téměř 58 100,- Kč pro naši odlehčovací službu Adapta, která se věnuje osobám s postižením. DĚKUJEME také všem návštěvníkům koncertu za štědrost! Moc si toho vážíme!

Akce „Přijďte na koncert, pomůžete“ láká všechny věkové kategorie

První zářijovou sobotu se v jihlavském letním amfiteátru uskuteční již šestnáctý ročník dvanáctihodinové akce Přijďte na koncert, pomůžete. Podpořena bude Adapta, odlehčovací služba Oblastní charity Jihlava. >>>

Výroční zpráva 2016

Vyšla naše výroční zpráva za rok 2016. Můžete si ji stáhnout na tomto odkaze.

Přejeme pěkné počtení :)

Služby prevence jihlavské Charity jsou poskytovány anonymně

Oblastní charita Jihlava se v poslední době potýká s určitým neporozuměním principu anonymity, s nímž většina preventivních sociálních služeb pracuje. Jaké informace o svých uživatelích (ne)mohou pracovníci služeb sociální prevence sdělovat? >>>

Sbírka na Charitu 2017 ve farnostech brněnské diecéze

Sbírka na služby Diecézní charity Brno bude probíhat v neděli 4. června u příležitosti Slavnosti Seslání Ducha Svatého. V loňském roce dárci do sbírky darovali více než 2,4 milionu Kč. Přispěli tak na pomoc 55 tisícům lidí v nouzi. Děkujeme!