Oblastní charita Jihlava mění vedení

Začátkem srpna byla pověřena vedením Oblastní charity Jihlava projektová manažerka a vedoucí správního úseku Ing. Hana Fexová. Na postu ředitele vystřídala Mgr. Michala Novotného, který tuto funkci vykonával od roku 2004. Ten bude dále působit v Diecézní charitě Brno jako zástupce ředitele pro rozvoj a kvalitu služeb.

„Nemyslela jsem na svoje problémy, a to mi v mnoha věcech pomohlo,“ říká o pomoci jiným dobrovolnice

Janin příběh je jako z filmu. Hledala sebe a našla se v pomoci jiným. Tvrdí, že čím víc člověk dá, tím víc se mu vrátí. Možná i to je důvod, proč dělá dobrovolnici v rajhradské charitě již 6 let.

Vlna veder ohrožuje seniory. Charita aktivovala krizový plán pro horké dny

Na lavičce domova v Mukařově. Snímek archiv Arcidiecézní charity Praha

Hodně pijte a nechoďte na slunce. Tak zní doporučení Charity pro všechny a pro seniory zvlášť. Vlna veder, která zasáhla naši republiku, totiž představuje nebezpečí zejména pro seniory a chronicky nemocné. Pro jejich organismus znamená horko velkou zátěž a při nedostatečné konzumaci tekutin snadno kolabují. Charita Česká republika aktivovala plán pro horké dny, seniory v terénu i ve svých zařízeních vybízí k dodržování pitného režimu, mění jídelníček a ochlazuje jejich prostředí všemi dostupnými prostředky.

„Streetworker nehodnotí, jestli si za problémy může člověk sám, nebo ne,“ říká Martina Zikmundová

Chtěli bychom Vás upozornit na rozhovor ČRo Wawe s Martinou Zikmundovou, která popisuje práci kolegů z nízkoprahových zařízení.

Program léta bez koruny

Tradiční akce pořádáná nízkoprahovým klubem Vrakbar na znamení toho, že lidé mohou zadarmo dělat něco pro druhé, kteří také nemusí vždy za zábavu platit. Podívejte se na program, který probíhá celý červenec.

Kilometry z Oranžových kol na Vysočinafestu pomáhaly obětím násilí a nemocným

Letošní ročník jihlavského festivalu opět propojil skvělé hudební zážitky s charitativní akcí Nadace ČEZ. Každý, kdo usedl za řídítka Oranžových kol, pomohl dvěma neziskovým organizacím z regionu k finančnímu daru v celkové částce bezmála sto tisíc korun.

Vysočina fest šlape pro Charitu

Přijďte za námi na Vysočina FEST 2018 a pomozte nám šlapat. Jedno z oranžových kol skupiny ČEZ bude v sobotu 7.7. od 14:30 šlapat pro ošetřovatelky Oblastní charity Jihlava. Peníze, které vyšlapeme, použijeme na nákup auto, protože naše sestřičky potkáte nejen v Jihlavě a okolí, ale také v Polné, Telči, v Lukách nad Jihlavou,Kamenici u Jihlavy, Janštejně, Nové Říši i v Kosteleci u Jihlavy. Průměrný počet výkonů na jednu sestru na den je cca 20. Čtěte více

100 běžců pro Bárku

První ročník Běhu pro Bárku je úspěšně za námi. Na start se postavilo přes 100 běžců. Charitativní akce na podporu jihlavského domácího hospice, který zřizuje Oblastní charita Jihlava, vynesla Bárce 37 tisíc korun.

Běh pro Bárku se rychle blíží

Charitativní Běh pro Bárku se koná už tuto sobotu 23. 6. 2018 od 13 hodin u Rodinného parku Robinson. Stále je možné registrovat se do běhu nebo přispět na provoz jihlavského domácího hospice Bárka prostřednictví výzev známých ambassadorů.

Adapta díky Burze filantropie bude slyšet

Odlehčovací služba Adapta Oblastní charity Jihlava se zúčastnila veřejného hlasování 2. ročníku Burzy filantropie. Jaký projekt prezentovali před donátory? Čtěte dál.