Běhejte pro Bárku jihlavský domácí hospic

Oblastní charita Jihlava Vás zve na dobročinný Běh pro Bárku, který se bude konat 23. 6. 2018 od 13 ti hodin u Rodinného parku Robinson, který je zároveň spolupořadatelem.

Akce je součástí celorepublikového cyklu běhů, který má upozornit veřejnost na hospicové hnutí, na možnost doprovázení umírajících v domácím prostředí. Běžet může jednotlivec i rodiny, sportovci i amatéři výtěžek z akce podpoří činnost Bárky charitního domácího hospice. Startovné pro jednotlivce je 150 Kč, pro rodiny s dětmi 450 Kč.

„Městské běhy jsou stále populárnější a oslovují mladé i starší lidi. Využít zájmu o zdravý životní styl, k seznámení se závažnou problematikou je podle mne zajímavé a zkušenosti z jiných akcí dokazují, že účastníci jsou připraveni naslouchat a pochopit,“ komentuje běh ředitel Oblastní charity Jihlava Michal Novotný.

Běh, nejen svou účastí, podpořili známé osobnosti Jihlavy. Olga Štrejbarová, patronka Ježíškových vnoučat, herci Horáckého divadla, Víťa Schrek z China Blue, hokejisté Dukly Jihlava, Lukáš Velev, ředitel a chirurg Nemocnice Jihlava, nebo fotbalisté FC Vysočina. Tito ambasadoři oslovují veřejnost a případné sponzory a donátory speciálními osobními výzvami. Pokud budou vyslyšeny a do zahájení běhu naplní „podporovatelé“ jejich podmínky, tyto osobnosti absolvují běh často ve značně ztížených podmínkách. Herci poběží v kostýmech, patronka Ježíškových vnoučat potlačí invalidní vozík s klientem a podobně.

„Chceme pozitivně využít lidskou škodolibost. Pokud kdokoliv podpoří finanční výtěžek akce na webové stránce Běhy pro hospice https://bit.ly/2rKmAAN, ambasadoři se více jak zapotí. Tak neváhejte a pomozte Bárce,“ vyzývá organizátorka běhu Bára Živná.

Doprovodný program začne u Rodinného parku Robinson Pod Jánským kopečkem 38, Jihlava ve 13 hodin, start veřejnosti je plánován na 14:00, start ambasadorů a VIP hostů 15:00. Pro veřejnost budou připraveny soutěže a aktivity pro děti, měření tlaku, cukru a kyslíku v krvi, občerstvení, prodej charitativních výrobků a autogramiáda ambasadorů běhu.