Oblastní charita Jihlava je Společnost přátelská rodině

Oblastní charita Jihlava byla oceněna jako "Společnost přátelská rodině." Toto ocenění organizace získala od Sítě mateřských center o. s. v prosinci 2014. V rámci soutěže byly srovnávány podniky s podobným počtem zaměstnanců.

společnost přátel.rodině.jpg

Tisková zpráva Kraje Vysočina                                                                                                         16.12 2014

Společnost přátelská rodině v Kraji Vysočina

ředitel OCHJ M.Novotný se svou asistentkou J.Munduchovou přebírají oceněníSíť mateřských center o.s.  zná letošní oceněné v rámci soutěže Společnost přátelská rodině. Certifikáty jim byly slavnostně předány na konferenci, která se uskutečnila 08. 12. 2014 ve SPORT Hotelu v Hrotovicích.

Nad slavnostním předáváním převzali záštitu Bc. Miloslav Čermák, místopředseda Sociální komise Asociace krajů, Mgr. et Bc. Petr Krčál, radní pro oblast sociální a prorodinné politiky Kraje Vysočina a Mgr. Hana Škodová, starostka města Hrotovic.

„Snažíme se prostřednictvím soutěže šířit informace o rovných příležitostech pro ženy a muže a stejně tak i příklady dobré praxe v oblasti slaďování rodinného a pracovního života a motivovat firmy k jejich zavádění,“ vysvětluje krajská koordinátorka Sítě MC Daria Čapková.

„Ocenění „Společnost přátelská rodině“ si velice vážíme. Pokud je to v našich silách a možnostech, hledáme s našimi zaměstnanci řešení, jak vzájemně co nejlépe spolupracovat. Důležitou oblastí v práci s lidskými zdroji je tak pro nás zmíněné slaďování pracovního a rodinného života, kdy se maximálně snažíme vyjít vstříc nejen zaměstnancům, kteří se pozvolna vracejí z rodičovských dovolených zpět do pracovního procesu. Oceňuji, že kultura i vedení naší společnosti tyto aktivity podporuje,“ sdělila Eva Doležalová, HR Business Partner společnosti MANN+HUMMEL Service s.r.o..

Kontakt: Daria Čapková, daria.capkova@materska-centra,cz , 602 178 864

Seznam oceněných organizací

• Diecézní charita Brno – Oblastní charita Jihlava
  • Domov pro seniory Havlíčkův Brod, příspěvková organizace
  • Hodina H
  • MANN+HUMMEL Service, s.r.o.
  • První telefonní, s.r.o.

Společnost přátelská rodině

Projekt rozvíjí tradiční kampaň Sítě MC Společnost přátelská rodině. Zaměřuje se na motivaci zaměstnavatelů k uplatňování rovných příležitostí a zavádění opatření pro slaďování rodinného a pracovního života jejich zaměstnanců. Důraz je kladen na rodinu v každé životní fázi, tzn. na všechny generace a jejich potřeby. Na realizaci projektu se partnersky podílí společnost LMC, s.r.o. a Jihomoravský kraj. Aktivity projektu směřují především k zaměstnavatelům – mapování, workshopy, publikace, oceňování certifikátem Společnost přátelská rodině. Více: www.materska-centra.cz a www.familyfriendly.cz

Síť mateřských center o.s. vznikla v roce 2001. Posiluje občanský život komunity, hodnoty rodiny a mezigeneračních vztahů, úlohu rodičů, mateřskou a otcovskou roli ve společnosti, podporuje právní ochranu rodiny, mateřství a rovných příležitostí pro všechny, usiluje o zdravý život ve zdravém prostředí. Síť MC poskytuje svým členům podporu a metodické vedení, pomáhá vzniku nových MC, pořádá semináře a konference, spolupracuje se státními i nestátními organizacemi i se zahraničními subjekty podobného zaměření. V současnédobě sdružuje Síť MC téměř300 členských MC. Více: www.materska-centra.cz