Čeká nás týden testování nejen na HIV

12. – 16. 3. 2017 proběhne v K-centru Oblastní charity Jihlava screeningové anonymní testování pro veřejnost na HIV, syfilis i žloutenky typu B a C.

„Tímto krokem reagujeme například na nárůst počtu HIV pozitivních v Česku. Podle dostupných statistik jen mezi lednem a říjnem roku 2017 bylo nově diagnostikováno 218 nemocných,“ vysvětlila Daniela Haubertová, vedoucí adiktologických služeb v Jihlavě.

Testování bude bezplatné a proběhne v Centru U Větrníku (U Větrníku 17), jehož otevírací doba je denně od 9 – 17 hod. Případní zájemci o screeningové testování se v tento čas mohou do Centra U Větrníku dostavit nejenom na samotné testování, ale také na osobní konzultaci.

Adiktologické služby Oblastní charity Jihlava ale nezůstávají pouze u týdne testování. „Minulý měsíc jsme uspořádali besedu pro veřejnost o HIV se zástupci České společnosti AIDS pomoc, z.s. Z této besedy vyvstala možnost budoucí spolupráce, na kterou se s kolegy velmi těšíme“, komentuje Daniela Haubertová.