Postní almužna 2017

Postní dobu opět provází návrat k starobylé postní tradici – almužně. Peníze za požitky, které si lidé během postu odřekli, mohou vložit do tzv. postniček. Tyto prostředky poté místní farnost prostřednictvím Charity použije na pomoc potřebným. Zapojit se můžete i Vy. více informací

Děti z Hrádku měly z pomůcek do školy neskrývanou radost

Terénní programy SOVY při Oblastní charitě Jihlava se věnují sociální práci s lidmi ohroženými sociálním vyloučením. Pravidelně navštěvují také lokalitu v Hrádku u Pacova, kde pracovníci pomohli díky „postní almužně“ vybavit děti do školy. >>>

Postní almužna v jihlavském a telčském děkanství

Již je znám výtěžek postního snažení farností jihlavského a telčského děkanství. Celkový výtěžek je 60 062 Kč ze 175 postních schránek.
Využití výtěžku dle úmyslů dárců.

Postní almužna 2016 - dobrovolná duchovní formace

Nejen pro věřící, ale také pro všechny, kdo se chtějí přidat, je určeno pozvání k účasti na starobylé postní tradici – almužně. Princip je jednoduchý: peníze za požitky, které si během postního období odřekneme, vložíme do papírové pokladničky, tzv. postničky. A tu na konci postu přineseme do kostela. Takto získané prostředky poté církev prostřednictvím místní Charity využije na sociální pomoc potřebným.

Postní almužna se blíží k závěru

Aktivita Postní almužna je s počátkem Velikonočního období ukončena. Lidé, kteří se do této aktivity zapojili, mohou postní schránky odevzdat ve svých farnostech. více informací

Postní almužna 2015 - zapojte se i Vy

Nejen lidé věřící, ale také všichni, kdo se chtějí přidat jsou v roce 2015, zváni k účasti na starobylé postní tradici – almužně. Princip je jednoduchý: peníze za požitky, které si během postního období odřeknete, můžete vložit do papírové postní krabičky. více informací

Postní almužna 2015

Nejen lidé věřící, ale také všichni, kdo se chtějí přidat jsou v roce 2015 zváni k účasti na starobylé postní tradici – almužně. Princip ke jednoduchý: peníze za požitky, které si během postního období odřeknete, můžete vložit do papírové pokladničky, tzv. postničky. A tu na konci postu přinesete do kostela. Tyto prostředky poté církev prostřednictvím místní Charity využije na sociální pomoc potřebným.

Postní almužna se blíží k závěru

Blíží velikonoční nedělní Slavnost Zmrtvýchvstání Páně. Tímto dnem končí také akce duchovní formace Postní almužna. Sběr postniček proběhne ve většině farností brněnské diecéze na druhou neděli velikonoční 27.dubna. celý článek

Charita chystá pro věřící akci Postní almužna

K postní době již tradičně patří duchovně-formační akce Postní almužna. Během tohoto období mají věřící v ČR opět možnost návratu ke starobylé tradici – almužně. Takto získaný finanční obnos pak pomůže lidem v nouzi v daném místě.

Výsledky Postní almužny 2012 na Jihlavsku a Telečsku

Do Postní almužny v regionu působnosti Oblastní charity Jihlava se letos zapojilo celkem 17 farností. Shlédněte výsledky postního snažení 2012.