Stanete se letos tříkrálovým koledníkem i vy?

Naši koledníci přijali pozvání Horáckého divadla v Jihlavě na představení Kocour v botách, které se konalo tento víkend. Čtěte dále

Známe výherce z tříkrálové soutěže pro koledníky. Děkujeme za všechny zaslané příspěvky!

Během uplynulé Tříkrálové sbírky proběhla soutěž pro koledníky o ceny od firmy T-mobile a Brněnského biskupství. Účastníci měli na soutěžní lístek nakreslit nebo namalovat, na co se v zimě nejvíce těší. Do dvou kol soutěže se sešlo několik stovek obrázků. Výherci byli vylosováni na začátku ledna a března. Všem účastníkům děkujeme!

Tříkrálová koleda je sečtena: Ochota lidí přispět na dobrou věc roste, říká ředitel Charity

Červený Hrádek

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky opět mile překvapil. Je totiž o 33 tisíc vyšší než ten loňský. Díky nasazení tisícovky koledníků na Jihlavsku, Telčsku a Dačicku a ochotě dárců, kteří přispěli do pokladniček, se sešlo celkem 1 616 495 Kč na podporu služeb Oblastní charity Jihlava. >>>

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Poděkování českých a moravských biskupů

ilustrační foto: Alena Jílková, koledníci z Moravské Třebové

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.

Tříkráloví koledníci vyrazili do ulic i přes mrazivé počasí

Tříkrálová sbírka je ukončena. Uplynulé dny byly v mnoha obcích a městech ve znamení koledování. Dobrovolníci vyrazili do ulic i přes velký mráz. >>>

Brněnská tříkrálová jízda a návštěva úřadů

Brnem projeli Tři králové nejen na koních jako v minulých letech, ale také na velbloudu. Zamířili k Ježíškovi v jesličkách na Moravském náměští. Předtím ve stejný den 5. ledna proběhla návštěva brněnských institucí - brněnského biskupství, úřadu Jihomoravského kraje, Magistrátu města Brna a úřadu Veřejného ochránce práv. Děkujeme za přátelská přijetí!

Tříkrálový koncert sledovalo v České televizi 385 tisíc diváků, poslali tisíce SMS

Tříkrálový koncert 2017 - vystoupení zpěvačky Lenny

Tradiční Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se konal 8. ledna v Městském divadle Brno a který v přímém přenosu vysílala České televize, sledovalo 385 tisíc diváků. Během koncertu lidé poslali dárcovské SMS, jejichž hodnota přesáhla nejen milión dvě stě tisíc korun, ale také loňskou hranici. A další diváci peníze ještě přislíbili. Koncert je od roku 2008 tradičním poděkováním dárcům a koledníkům Tříkrálové sbírky.

Tříkrálový svařák nabídne oslíka i kamerunské ovce

Jihlava – Živá hudba i živá zvířata, tři králové, perníčky, čaj a samozřejmě svařák – to vše nebude chybět na již 6. ročníku , který pořádá jihlavská KDU-ČSL. >>>

Tři králové pomáhali v roce 2016 po celém světě

V Africe pomáhal výtěžek Tříkrálové sbírky například v Etiopii, Zambii nebo Zimbabwe.

Část výtěžku Tříkrálové sbírky z jednotlivých diecézí se uplatňuje i na zahraniční projekty. Také v roce 2016 se Charity z celé ČR věnovaly zemím, jejichž obyvatelé čelí chudobě, hladu a špatnému přístupu ke vzdělání i zdravotní péči. Pomoc směřovala za těmi nejohroženějšími – dětmi, seniory, osobami s handicapem nebo za lidmi bez domova.