25. výročí DCHB

Senioři a lidé s hendikepem z Luk nad Jihlavou: v ZOO jsme nebyli několik let

V letním období navštívili senioři a osoby s postižením, které navštěvují Denní stacionář Pohodář při Oblastní charitě Jihlava, Zoologickou zahradu. >>>

Kromě pracovníků sociální služby doprovodili do jihlavské ZOO seniory a osoby s postižením také dvě dobrovolnice. „Díky nim bylo všem uživatelům umožněno pohybovat se libovolně po areálu zoologické zahrady a individuálně si prohlédnout veškerá zvířata, o která jihlavská zoologická zahrada pečuje,“ sdělila A.EobZ4UHvuv_%4uK7N_QmU6Pwxy.YsVVt%, vedoucí Denního stacionáře Pohodář.

DSCN0502

zpetna vazba uzivatelu„Nejvíce byli uživatelé uchváceni z velkých savců. Dopoledne si hezky užili a poskytli na oplátku pracovníkům stacionáře pozitivní zpětnou vazbu,“ uvedla dále Chlupáčková.

„Všechno bylo velmi dobře zorganizováno a o každého z účastníku bylo velmi dobře postaráno. Výlet se nám velice líbil, počasí nám přálo, a tak jsme se spokojeni vraceli domů,“ pochvaloval si vydařený výlet jeden z uživatelů stacionáře.

DSCN0492

Denní stacionář Pohodář Luka nad Jihlavou

Posláním Denního stacionáře Pohodář Luka nad Jihlavou je poskytovat podporu a pomoc seniorům a dospělým se zdravotním postižením v důsledku snížené soběstačnosti z důvodu věku nebo zdravotního postižení a osobám s chronickým duševním onemocněním, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby.
Uživatelé služby se tak mohou dostat do společnosti svých vrstevníků a je jim umožněno plnohodnotné a aktivní trávení volného času.

Přiložené fotografie jsou důkazem příjemně stráveného letního dopoledne.

DSCN0489

DSCN0505