25. výročí DCHB

Stan romské kultury v Jihlavě - fotogalerie

Již šestým rokem putuje kočovný projekt Roma Big Top neboli Romský stan (v romštině Romaňi Cerha) po městech České republiky. Po Praze, Plzni, Novém Boru a Ústí nad Labem zavítal tentokrát do Jihlavy. >>>

Hřiště, les, canisterapie i vzdělávací výjezdy a exkurze, takové byly prázdniny s jihlavským Klíčkem

Oblastní charita Jihlava - Neformální předškolní klub Klíček, který vznikl společně s projektem „Společně a úspěšně v Jihlavě“ a otevřel své služby k 1. listopadu 2016, má za sebou první školní rok a prázdniny. Neformální předškolní klub Klíček se věnuje rodinám s dětmi předškolního věku. >>>

Děti a rodiče z charitního Klíčku vyjeli za poznáním a pokladem

V rámci projektu Společně a úspěšně v Jihlavě v červnu uskutečnil neformální předškolní klub Klíček první vzdělávací výjezd pro rodiny s dětmi. Cílem cesty byla Kamenice nad Lipou – pohádková říše Fábula. >>>

Služby prevence jihlavské Charity jsou poskytovány anonymně

Oblastní charita Jihlava se v poslední době potýká s určitým neporozuměním principu anonymity, s nímž většina preventivních sociálních služeb pracuje. Jaké informace o svých uživatelích (ne)mohou pracovníci služeb sociální prevence sdělovat? >>>

V Jihlavě se konala první odborná platforma o inkluzi

Na začátku března se v prostorách Magistrátu města Jihlavy konala první odborná platforma k předškolnímu vzdělávání projektu Společně a úspěšně v Jihlavě>>>

První karneval v jihlavském Klíčku

Únor je ve znamení karnevalů. Ani v Klíčku, neformálním předškolním klubu pro děti, tato akce nemohla chybět. K vidění byla břišní tanečnice, Iron Man, čarodějnice, Červená Karkulka i princezny. >>>

Děti z charitního Klíčku a Klubíčka udělaly radost seniorům

V předvánočním čase se pracovníci spolu s dětmi z Klubíčka (sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi) a Klíčku (neformálního předškolního klubu) při Oblastní charitě Jihlava vydali navštívit Dům s pečovatelskou službou v Dačicích a místní muzeum. >>>

Setkání rodin ze sociálních služeb Klubíčko a Klíček se neslo v předvánočním duchu

V rámci spolupráce dvou jihlavských sociálních služeb Oblastní charity Jihlava se uskutečnilo předvánoční setkání maminek a dětí. Celkem se akce zúčastnilo 12 maminek a 11 dětí z Klubíčka (sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi) a z Klíčku (neformálního předškolního klubu). Na programu byla beseda s knězem i předvánoční vyrábění. >>>

Den otevřených dveří nové služby - Klíček

Nově vzniklá služba Klíček, sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi - neformální předškolní klub - zve veřejnost na Den otevřených dveří. Více informací

Oblastní charita Jihlava zahajuje nový projekt s tématem inkluze

Od 1. září se v Jihlavě začne realizovat unikátní tříletý projekt s názvem Společně a úspěšně v Jihlavě. Jeho cílem je zvýšit inkluzivnost vzdělávání a podporu dětí a žáků ze socioekonomicky znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí ve vzdělávacím procesu. >>>