Děti z charitního Klíčku a Klubíčka udělaly radost seniorům

V předvánočním čase se pracovníci spolu s dětmi z Klubíčka (sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi) a Klíčku (neformálního předškolního klubu) při Oblastní charitě Jihlava vydali navštívit Dům s pečovatelskou službou v Dačicích a místní muzeum. >>>

Ve vystoupení dětí (3)společenské místnosti děti předvedly svá vystoupení. Děti svou spontánností a dětskou nevinností přinesly do místnosti předvánoční náladu a zahájily tamním obyvatelům vánoční program, který je ještě od místních základních a mateřských škol ještě čeká. “Klubíčkové” a “klíčkové” děti si připravily básničky, v jejichž recitování se střídaly. Nesměly také chybět koledy a tak si děti z Klubíčka a Klíčku připravily netradiční provedení koled, jako je například “Nesem vám noviny”, “Vánoce, vánoce přicházejí” či “Půjdem spolu do betléma”. Nechyběla ani pohybová scénka s hudbou. Na konec vystoupení si vnávštěva muzeašichni společně zazpívali Rolničky, rolničky. Všechna vystoupení sklidila úspěch a potlesk.

V závěru děti rozdaly každému uživateli pečovatelské služby i zaměstnanci balíček s vánočním přáním a s ozdobou na stromeček uvnitř. Někteří obyvatelé si s dětmi podávali ruku a vzájemně si přáli hezké Vánoce.

Senioři si pochvalovali, jak jsou děti šikovné. „Po vystoupení za námi i uživatelé sami přicházeli a dětem osobně děkovali, to samé zaměstnanci, kteří k nám byli velmi vstřícní a ochotní,“ pochvaluje si Dana Pečínková, sociální pracovnice z Klubíčka.

„Bylo hezké vidět, jak děti dělají radost i obyvatelům služby tohoto druhu,” řekl Lukáš Mandát, sociální pracovník z Klíčku.

Po návštěvě pečovatelského domu měly děti ještě možnost vidět výstavu krojovaných panenek. Zde byly děti také mile přivítány a viděly panenky v jiné podobě, než je znají dnes, s ručně šitými oděvy. Únava byla na dětech znát a rády se vrátily zase zpět domů do Jihlavy.

tbprR3b7VV~TV-4uK7NN49enVvbjcL

vystoupení dětí (1)