25. výročí DCHB

Inkluze na prázdninách

Projekt „Společně a úspěšně v Jihlavě“ nepředstavuje pouze pravidelnou podporu ve studiu pro naše studenty, ale také spoustu zajímavých volnočasových aktivit a výletů. V létě byl tak pro naše žáky připraven bohatý program, který se skládal ze tří následujících akcí: Výlet do ZOO Praha, exkurze do Muzea romské kultury v Brně a dvoudenní vzdělávací pobyt pro mladší studenty na turistické chatě Čeřínek. >>>

Stan romské kultury v Jihlavě - fotogalerie

Již šestým rokem putuje kočovný projekt Roma Big Top neboli Romský stan (v romštině Romaňi Cerha) po městech České republiky. Po Praze, Plzni, Novém Boru a Ústí nad Labem zavítal tentokrát do Jihlavy. >>>

Stan romské kultury otevře v září své netradiční šapitó v Jihlavě

Již šestým rokem putuje kočovný projekt Roma Big Top neboli Romský stan (v romštině Romaňi Cerha) po městech České republiky. Po Praze, Plzni, Novém Boru a Ústí nad Labem zavítá tentokrát do Jihlavy. >>>

Společně a úspěšně v ZOO

V květnu proběhla v rámci projektu Společně a úspěšně v Jihlavě exkurze do Zoologické zahrady v Jihlavě. Exkurze se zúčastnilo celkem 15 lidí, z toho 3 pracovníci TP SOVY, 11 studentů ze středních škol, kteří jsou v projektu zapojeni a psycholožka PhDr. Ivana Veselá ze Střední školy stavební. >>>

Služby prevence jihlavské Charity jsou poskytovány anonymně

Oblastní charita Jihlava se v poslední době potýká s určitým neporozuměním principu anonymity, s nímž většina preventivních sociálních služeb pracuje. Jaké informace o svých uživatelích (ne)mohou pracovníci služeb sociální prevence sdělovat? >>>

Romský mentor na jihlavské ZŠ Havlíčkova: „Už chápu, jak se cítí člověk, který je odlišný“

Dne 20. dubna 2017 proběhlo setkání na jihlavské Základní škole Havlíčkova s Mgr. Monikou Mihaličkovou. Seminář pro žáky páté třídy se konal v rámci projektu Společně a úspěšně v Jihlavě, ve spolupráci s organizací Romea o.p.s. Navazoval na úspěšnou aktivitu Romský mentor, která představuje žákům významné Romy a jejich profese. >>>

Služby Oblastní charity Jihlava navštívil náměstek primátora Výborný

Koncem dubna navštívil Oblastní charitu Jihlava náměstek primátora města Jihlavy pro úsek rozvoje města a úsek sociálních věcí Ing. Vratislav Výborný. >>>

Čistá Vysočina 2017 - budou uklízet i uživatelé a pracovníci sociálních služeb Charity

Akce Čistá Vysočina se zúčastní opět i uživatelé a pracovníci sociálních služeb Oblastní charity Jihlava. Budou uklízet v okolí sídla svých služeb. Zapojí se služby pro drogově závislé a také ty, které se věnují dětem a mládeži nebo romské komunitě. >>>

V Jihlavě se konala první odborná platforma o inkluzi

Na začátku března se v prostorách Magistrátu města Jihlavy konala první odborná platforma k předškolnímu vzdělávání projektu Společně a úspěšně v Jihlavě>>>

Společně a úspěšně v Jihlavě - věříme, že nejen našim dětem pomůže dosáhnout lepšího vzdělání

Pracovníci Oblastní charity Jihlava, Terénních programů SOVY, uspořádali v pátek 16. prosince 2016 vánoční besídku pro děti zapojené do projektu Společně a úspěšně v Jihlavě a jejich rodiče. Kromě zdobení vánočního stromečku, vyrábění vánočního svícnu a zpívání koled bylo pro děti přichystané malé překvapení v podobě vánočních dárků z akce Krabice od bot. >>>