25. výročí DCHB

Společně a úspěšně v Jihlavě slaví první rok

Nejen povinné předškolní vzdělávání, které platí od září tohoto roku, bylo předmětem Platformy pro odborná tematická setkání pedagogů, rodičů a odborníků, které proběhlo na půdě Magistrátu města Jihlavy.

TP SOVY na Urban Game: Jihlavák může mluvit romsky a narodit se ve Vietnamu

Akce Urban Game, městské zážitkové hry s podtitulem Možnosti jihlavské totožnosti, jsme se s několika uživateli zapojenými do projektu Společně a úspěšně v Jihlavě zúčastnili jako soutěžící.

Inkluze na prázdninách

Projekt „Společně a úspěšně v Jihlavě“ nepředstavuje pouze pravidelnou podporu ve studiu pro naše studenty, ale také spoustu zajímavých volnočasových aktivit a výletů. V létě byl tak pro naše žáky připraven bohatý program, který se skládal ze tří následujících akcí: Výlet do ZOO Praha, exkurze do Muzea romské kultury v Brně a dvoudenní vzdělávací pobyt pro mladší studenty na turistické chatě Čeřínek. >>>

Stan romské kultury v Jihlavě - fotogalerie

Již šestým rokem putuje kočovný projekt Roma Big Top neboli Romský stan (v romštině Romaňi Cerha) po městech České republiky. Po Praze, Plzni, Novém Boru a Ústí nad Labem zavítal tentokrát do Jihlavy. >>>