25. výročí DCHB

Romský mentor na jihlavské ZŠ Havlíčkova: „Už chápu, jak se cítí člověk, který je odlišný“

Dne 20. dubna 2017 proběhlo setkání na jihlavské Základní škole Havlíčkova s Mgr. Monikou Mihaličkovou. Seminář pro žáky páté třídy se konal v rámci projektu Společně a úspěšně v Jihlavě, ve spolupráci s organizací Romea o.p.s. Navazoval na úspěšnou aktivitu Romský mentor, která představuje žákům významné Romy a jejich profese. >>>

Služby Oblastní charity Jihlava navštívil náměstek primátora Výborný

Koncem dubna navštívil Oblastní charitu Jihlava náměstek primátora města Jihlavy pro úsek rozvoje města a úsek sociálních věcí Ing. Vratislav Výborný. >>>

Čistá Vysočina 2017 - budou uklízet i uživatelé a pracovníci sociálních služeb Charity

Akce Čistá Vysočina se zúčastní opět i uživatelé a pracovníci sociálních služeb Oblastní charity Jihlava. Budou uklízet v okolí sídla svých služeb. Zapojí se služby pro drogově závislé a také ty, které se věnují dětem a mládeži nebo romské komunitě. >>>

V Jihlavě se konala první odborná platforma o inkluzi

Na začátku března se v prostorách Magistrátu města Jihlavy konala první odborná platforma k předškolnímu vzdělávání projektu Společně a úspěšně v Jihlavě>>>

Společně a úspěšně v Jihlavě - věříme, že nejen našim dětem pomůže dosáhnout lepšího vzdělání

Pracovníci Oblastní charity Jihlava, Terénních programů SOVY, uspořádali v pátek 16. prosince 2016 vánoční besídku pro děti zapojené do projektu Společně a úspěšně v Jihlavě a jejich rodiče. Kromě zdobení vánočního stromečku, vyrábění vánočního svícnu a zpívání koled bylo pro děti přichystané malé překvapení v podobě vánočních dárků z akce Krabice od bot. >>>

Oblastní charita Jihlava zahajuje nový projekt s tématem inkluze

Od 1. září se v Jihlavě začne realizovat unikátní tříletý projekt s názvem Společně a úspěšně v Jihlavě. Jeho cílem je zvýšit inkluzivnost vzdělávání a podporu dětí a žáků ze socioekonomicky znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí ve vzdělávacím procesu. >>>