SOCIÁLNÍ PRACOVNÍK/PRACOVNICE pro projekt terénní podpory vzdělávání

Místo výkonu: Jihlavsko
Typ vztahu: Plný úvazek
Nástup: únor 2018
Výběrové řízení: Ano
Kontaktní osoba: Bc. Eva Nováková

Hlavní náplní Vaší práce bude přímá terénní práce s uživateli služby, v tomto případě se studenty a studentkami středních škol. Ta spočívá zejména v poskytování kariérního poradenství, doučování a realizaci vzdělávacích a volnočasových aktivit. Cílem je podpořit motivaci studentů k úspěšnému dokončení studia a dosažení kvalitního vzdělání. Pro studenty pořádáme i výlety, návštěvy kulturních a vzdělávacích institucí a účastníme se osvětových akcí pro veřejnost. Kromě studentů a studentek jsme v kontaktu i s jejich rodinami a komunikujeme se školami, pedagogickými pracovníky a spolupracujícími institucemi. Těžiště práce se odehrává v terénu, nicméně s projektem je spojená i nutná administrativa, pro kterou je důležitá znalost práce na PC. O výsledky naší práce se pravidelně dělíme na odborných setkáních, preferujeme tedy kandidáty s dobrými prezentačními dovednostmi. Oceníme i zájem o téma inkluzivního vzdělávání a ochotu k učení se novým věcem, seberozvoji a rozšiřování vlastních obzorů.

Specifické požadavky:

• Vzdělání – VŠ nebo VOŠ sociální práce, sociální pedagogika nebo příbuzné sociální a pedagogické obory, případně ochota si potřebné vzdělání doplnit

• Trestní bezúhonnost

• Zdravotní způsobilost

Obecné předpoklady:

• Dobré komunikační dovednosti a osobnostní předpoklady pro práci s cílovou skupinou služby
  • Zkušenost s doučováním, volnočasovými aktivitami a s prací s dětmi a mladými lidmi
  • Znalost školního prostředí a zkušenosti s terénní prací výhodou
  • Znalost romských kulturních specifik výhodou
  • Znalost práce na PC (MS Office)

Nabízíme:

• Pracovní poměr na 1,0 úvazku
  • Odpovídající finanční ohodnocení
  • Možnost dalšího vzdělávání a pravidelné supervize
  • Zaměstnanecké výhody
  • Zaměstnání ve velké a stabilní organizaci

Písemné přihlášky do výběrového řízení obsahující stručný životopis (včetně informace o dosaženém vzdělání) a motivační dopis zasílejte do pondělí 22. ledna 2018 na adresu: TP SOVY, Mahenova 16, 586 01 Jihlava, nebo na e-mail: eva.novakova@jihlava.charita.cz.

Vybraní kandidáti budou pozváni do druhého kola výběrového řízení v podobě ústního pohovoru, které se bude konat ve čtvrtek 25.1.2018. O časovém harmonogramu budou účastníci včas informováni. Nástup podle dohody, nejlépe v únoru 2018.

Bližší informace podá vedoucí služby, Bc. Eva Nováková na telefonním čísle 736 238 095.