Na 12. ročníku Amen khelas 2019 V DKO zatancovalo 147 tanečníků!

19klubí a klíLetošního ročníku se zúčastnilo celkem 145 tanečníků včetně mimosoutěžních vystoupení, kterého se ujali tanečníci z Hotch Potch i děti z Neformálního předškolního klubu Klíček a ze SASRD Klubíčko z Oblastní charity Jihlava.

Soutěžící přijeli z těchto nízkoprahových zařízení: Ambrela Třebíč, Drom Brno, Centrum 5KA Rychnov nad Kněžnou, eMBéčko Moravské Budějovice, Lavina - Armáda spásy v ČR Brmo, Maják Luka nad Jihlavou, Vrakbar Jihlava, tanečního souboru Merci ze ZŠ Nám. 28. října Brno a z pořádajícího NZDM Erka Jihlava.

„V drtivé většině jsme mohli vidět romské tance. Musím poděkovat za bezproblémovou spolupráci s ostatními zařízeními, kterých letošní rok byl rekordní počet. I naše děvčata z Erka si mezi sebou pomáhala během příprav před samotnou soutěží i na tanečních zkouškách s choreografií“ zhodnotila průběh soutěže pořadatelka Michaela Makáňová z Oblastní charity Jihlava.

Porota byla složená z předsedkyně Veroniky Bílkové, trenérky v tanečním spolku Hotch Potch, Ing. Jaromíra Kaliny, náměstka primátorky , Mgr. Martiny Hynkové,  zástupkyně ředitelky Oblastní charity Jihlava pro služby sociální prevence,

Bc. Zdeňka Guži, učitele a romského aktivistu, MUDr. Irenu Zimenovou z Centra zdraví a životních podmínek - Státní zdravotní ústav, regionální pracoviště pro Kraj Vysočina, Tinu Tesařovou, trenérku z tanečního souboru Street Busters

a zpěvák Dynamic, který po skončení soutěže uspořádal koncert pro veřejnost.

Výsledky taneční soutěže:

Mladší kategorie: 1. Karinka (Erko - Jihlava), 2. Merci ( Brno),

1. Piroš rouža (Drom – Brno);

Starší kategorie: 1. Piroš rouža (Drom – Brno), 2. Gepardí kočky (Erko – Jihlava), 3. Lucie a František (Maják – Luka nad Jihlavou)

Cena poroty: Paloma a Natálka(Erko – Jihlava)

Soutěž již tradičně moderovala Hela Dvořáková, videozáznam pořizovala firma SB Corporation a celá soutěž je zaznamenána ve fotografiích díky panu Tomáši Blažkovi. Z těchto fotografií bude uspořádána výstava v Městské knihovně Jihlava v termínu od 3. do 17. června.

Tato akce je finančně podpořena statutárním městem Jihlava.