Panský dvůr Telč

Podzimní prázdniny jsme si užili na plno. I když první den podzimních prázdnin byl plný deště, tak jsme se na Erku nenechali odradit a v úterní prázdninový den jsme vyrazili společně s uživateli do Telče.

erko_telc1 V Telči jsme navštívili Panský dvůr, kde jsme se díky programu: „Expozice v podzámčí“ dozvěděli nové informace z oboru lesnictví, rybářství, ale i zemědělství. Děti musely plnit v průběhu programu různé úkoly. Na konci byly odměněny sladkým dárečkem. V Panském dvoře jsou samozřejmě i zvířátka. My jsme se šli blíže seznámit s ovečkami, S dětmi jsme šly přímo do ohrady pro ovce. Děti si ovce mohly pohladit i nakrmit. Pro spoustu našich erko_telc3uživatelů se jednalo o úplně první kontakt s těmito zvířaty. „Hladil jsem si dneska poprvé ovci a taky jsem ji dal chleba, vůbec jsem se nebál“, byl z návštěvy ovcí nadšený jedenáctiletý Kevin. Po vzdělávací části našeho výletu, jsme si udělali příjemnou zastávku v místní pizzerii, kde jsme si všichni společně dali vydatný oběd. Po obědě jsme společně navštívili zámek v Telči, kde uživatele velmi zaujala krásná zámecká zahrada. Počasí nám tento den přálo a my jsme si tak společně užili pohodový den plný sluníčka.

Tento výjezd jsme mohli zrealizovat díky projektu „Mládež kraji, Rada dětí a mládeže kraje Vysočina“, kterému tímto děkujeme.

Zuzana Krčálová DiS.