Report za měsíc září 2018

Program na měsíc září roku 2018 byl spíše odpočinkový. Důvodem byl začátek školního roku, kdy klienti měli spoustu povinností. Naši klienti měli možnost využít x-boxu ke hraní her. Tato aktivita klienty velmi bavila a velká většina ji využívala i mimo dny, kdy byl x-box naplánovaný.

Prázdniny v NZDM MAJÁK 2018

V červenci 2018 se konaly různé akce. Vyráběli jsme stojánky na tužky ze špachtliček od nanuků. Naši klienti byli při tvoření velmi kreativní a stojánky se jim povedly. Jelikož byly velmi krásné dny, tak jsme některý den i hráli hry venku před budovou Majáku. Jednalo se především o badminton.

Maják a balónkové malování

Zajímá Vás netradiční výtvarná technika, kterou si naši uživatelé mohli vyzkoušet v červnu v našem nízkoprahovém klubu Maják v Lukách nad Jihlavou?

Maják revidoval pravidla

V květnu se v Majáku revidovala pravidla klubu.

Maják začal jaro aktivně

Opékání špekáčků, výtvarná činnost, ale také workshopy, přečtěte si co se dělo na jaře v Majáku.

Maják slaví, slavte s námi!

Druhým rokem je v Lukách nad Jihlavou otevřen nízkoprahový klub pro děti a mládež. Téměř tři sta dětí již využilo zázemí Majáku a zúčastnilo se mnoha akcí, které pracovníci pro děti chystají.

Parkour rozhýbe Luka nad Jihlavou

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Maják Luka nad Jihlavou při příležitosti pořádání akce „Den s Majákem“ zrealizuje workshop o parkouru. O parkouru se můžete dozvědět více 8. září 2017 od 15:00 hodin za zdravotním střediskem v Lukách nad Jihlavou. Pro maličké, větší i největší je připraven program po celé odpoledne. >>>

Služby prevence jihlavské Charity jsou poskytovány anonymně

Oblastní charita Jihlava se v poslední době potýká s určitým neporozuměním principu anonymity, s nímž většina preventivních sociálních služeb pracuje. Jaké informace o svých uživatelích (ne)mohou pracovníci služeb sociální prevence sdělovat? >>>