Sbírka Koláč pro Bárku vynesla rekordních 47 000 Kč

Ve středu 3. 10. 2018 proběhla v Jihlavě sbírka Koláč pro Bárku, ve které lidé přispívali na provoz jihlavského domácího hospice, letos se podařilo vybrat rekordních 47 000 Kč. Pomohla celá Jihlava.

100 běžců pro Bárku

První ročník Běhu pro Bárku je úspěšně za námi. Na start se postavilo přes 100 běžců. Charitativní akce na podporu jihlavského domácího hospice, který zřizuje Oblastní charita Jihlava, vynesla Bárce 37 tisíc korun.

Běh pro Bárku se rychle blíží

Charitativní Běh pro Bárku se koná už tuto sobotu 23. 6. 2018 od 13 hodin u Rodinného parku Robinson. Stále je možné registrovat se do běhu nebo přispět na provoz jihlavského domácího hospice Bárka prostřednictví výzev známých ambassadorů.

Běhejte pro Bárku jihlavský domácí hospic

Oblastní charita Jihlava Vás zve na dobročinný Běh pro Bárku, který se bude konat 23. 6. 2018 od 13 ti hodin u Rodinného parku Robinson, který je zároveň spolupořadatelem.

Koláč pro hospic – lidé v Jihlavě byli štědří, podpořili službu o nevyléčitelně nemocné

V ulicích Jihlavy se konala velká sbírková akce . Dobrovolníci nabízeli sladké koláče za sbírkovou cenu 30 Kč. Tím mohli lidé podpořit domácí hospicovou péči Bárka při Oblastní charitě Jihlava. Ta pečuje o nevyléčitelně nemocné v jejich domácím prostředí. Výtěžek byl letos 18 303 Kč. >>>

Koláč pro hospic bude letos i v CITYPARKU a v jihlavské nemocnici

Koláč pro hospic je osvětovou a sbírkovou akcí. Ta se koná vždy na podzim v rámci Světového dne hospicové a paliativní péče. Lidé zakoupením koláče podpoří domácí hospicovou péči Bárka při Oblastní charitě Jihlava. Stánek s koláči bude stát ve středu 4. října 2017 na Masarykově náměstí v Jihlavě od 8.00 do 17.00 hodin. Dobrovolníci z označenými košíky budou nově nabízet koláče v CITYPARKU JIHLAVA, v Nemocnici Jihlava p. o. a v ulicích Jihlavy. >>>

Koláč pro hospic na jižní Moravě a Vysočině pomůže lidem s nevyléčitelným onemocněním

Koláč pro hospic je veřejná sbírka, kterou každoročně, u příležitosti Světového dne hospicové a paliativní péče, pořádá Diecézní charita Brno ve svých oblastních charitách. Letos Charita přichází s jednotnou kampaní a se stejným cílem – upozornit veřejnost na problematiku paliativní a hospicové péče jak v domácím prostředí, tak i v pobytových zařízeních, informovat o možnosti poskytnutí domácí neboli terénní hospicové péče pro pacienty a jejich rodiny a shromáždit co nejvíce finančních prostředků, ze kterých bude moci dál podporovat tyto služby.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Služby Oblastní charity Jihlava navštívil náměstek primátora Výborný

Koncem dubna navštívil Oblastní charitu Jihlava náměstek primátora města Jihlavy pro úsek rozvoje města a úsek sociálních věcí Ing. Vratislav Výborný. >>>

Oskar a růžová paní přilákali na sto lidí z Jihlavska

V úterý 8. listopadu 2016 se v jihlavském Divadle Na Kopečku konalo divadelní představení Oskar a růžová paní. Širokou veřejnost pozvala Bárka – Charitní domácí hospicová péče Jihlava. Vstupné bylo dobrovolné. >>>