Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Únor na ZASTÁVce 2019

Jako v každém jiném měsíci, tak i v únoru se mohli klienti NZDM ZASTÁVky Telč těšit na pestrý program aktivit.

REPORT ZA MĚSÍC ÚNOR 2019

První akce měsíce se uskutečnila 6. 2. a to relax day. Uživatelé se mohli věnovat téměř, čemu chtěli.

REPORT ZA MĚSÍC ÚNOR 2019

První únorový den jsme slavili 3. narozeniny Majáku.

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

VRAKBAR JIHLAVA VSTOUPIL DO NOVÉHO ROKU BEZ AGRESE

S rokem 2019 odstartoval v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava projekt s názvem „Z(A)BRAŇ AGRESE(I)“.

Bačkůrky pro Klíček - podpořte nás

Neformální předškolní klub Klíček, který funguje při projektu Společně a úspěšně v Jihlavě se zapojil do soutěže o bačkůrky Barefoot, které se snaží napodobit přirozenou chůzi na boso. Děti vytvořily koláž z obrysů chodidel. Klíček můžete podpořit otevřením odkazu a označením obrázku „líbí se mi“. Děkujeme za podporu.

Mami, kouřím trávu - otevřený dopis

Psát o tom, co dělat v případě, když rodič zjistí, že jeho dítě užívá marihuanu, je nelehká věc. Jak psát tak, aby to bylo srozumitelné je úkolem mnohem složitějším. Tak mi dovolte, abych Vám předložil otevřený dopis, který píše dospívající syn svoji matce v domnění, že zvládne vše lépe vysvětlit a popsat. Dopis je samozřejmě fikce, která si bere za úkol alespoň naznačit, kudy na to.