Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Martina Chalupská, zdravotní sestra

Moc milá sestřička z naší Charitní ošetřovatelské služby. Přečtěte si proč pracuje pro charitu a jaký je její běžný pracovní den.

Červen na ZASTÁVce

Čas kvapí a tak sotva co jsme se nadáli, uplynul další měsíc. Také v červnu jsme na ZASTÁVce nelenili a připravili si do programu několik atraktivních aktivit.

REPORT ZA MĚSÍC ČERVEN 2019

Měsíc červen byl spíše odpočinkový, protože končil školní rok a naši klienti byli velmi unavení, jelikož měli ve škole co dohánět. Do Majáku se přišli hlavně odreagovat a odpočívat.

REPORT ZA MĚSÍC ČERVEN 2019

Během měsíce červen probíhaly akce v rámci projektu Prevence kriminality, který nese název: Z(A)BRAŇ AGRESE(I).

Nová interaktivní tabule od Nadace ČEZ pro odlehčovací službu Adapta

Na klienty odlehčovací služby Adapta při Oblastní charitě Jihlava čekalo v pondělí po příchodu do služby veliké překvapení v podobě nové interaktivní tabule z Nadace ČEZ.

Konference Společně a úspěšně v Jihlavě: Inkluze má smysl

V červnu se do Jihlavy sjela odborná veřejnost, aby po třech letech trvání projektu Společně a úspěšně v Jihlavě, který se zabývá problematikou stávajícího malého zapojení předškolních dětí z kulturně odlišného prostředí do vzdělávání, a také problémem školní neúspěšnosti žáků ze socioekonomicky znevýhodněného prostředí na základních školách a malým počtem těchto žáků vzdělávajících se na středních školách, zhodnotila, co se v jeho průběhu povedlo a v čem je třeba pokračovat.

Adapťácký jarmark aneb staré dobré časy na téma pro VI. Květinový den

Květinový den, který se nesl v duchu tradičních řemesel, uspořádala Odlehčovací služba Adapta při Oblastní charitě Jihlava pro své uživatele, jejich rodinné příslušníky i pro veřejnost.

2. ročník Běhu pro Bárku přinesl domácímu hospici přes 55 tisíc korun

Lidé, v druhém ročníku charitativního Běhu pro Bárku, přispěli na provoz domácího hospice v Jihlavě přes 55 tisíc korun. „Podpora veřejnosti mě velmi dojala. Když paní primátorka běh odstartovala a na trať se vydalo téměř 170 lidí, uronila jsem slzu,“ svěřila se vedoucí služby při Oblastní charitě Jihlava Jana Sochorová.

Farníci z Jihlavska se složili na dar rodině z Komárovic

Postní almužna se v roce 2019 na území Jihlavského děkanátu nesla v duchu pomoci rodině Filových z Komárovic. Farníci si ve velikonočním půstu odpírali nejrůznější požitky a peníze, které za ně ušetřili, dávali do papírových pokladniček, které po skončení donesli do svého kostela.

Významné ocenění pro naši drahou kolegyni Teu Tihounovou

Zakladatelka české charitní mise v Zambii Tea Tihounová obdržela dnes v Praze in memoriam Cenu Gratias Agit. Z rukou ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka ji za ni převzala její maminka.