Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Den otevřených dveří v NZDM ZASTÁVka Telč

Ve čtvrtek 11. 10. od 10 hodin otevřelo nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ZASTÁVka Telč své brány návštěvníkům z řad široké veřejnosti v rámci Dne otevřených dveří.

NZDM Vrakbar Kostelec - report za měsíc září 2018

První měsíc školního roku 2018/2019 byl věnován graffiti z důvodu velkého zájmu uživatelů služby o tuto kreativní aktivitu.

NZDM Vrakbar Jihlava - report za měsíc září 2018

Září 2018 bylo rozděleno na program v případě příznivého či nepříznivého počasí.

Měsíc září na ZASTÁVce

S návratem do školních lavic se na ZASTÁVku vrátil také tradiční měsíční program. Na září byla pro klienty připravena pestrá paleta akcí, která měla uspokojit zájmy i těch nejnáročnějších uživatelů naší služby.

Report za měsíc září 2018

Program na měsíc září roku 2018 byl spíše odpočinkový. Důvodem byl začátek školního roku, kdy klienti měli spoustu povinností. Naši klienti měli možnost využít x-boxu ke hraní her. Tato aktivita klienty velmi bavila a velká většina ji využívala i mimo dny, kdy byl x-box naplánovaný.

Humanitární krize v Indonésii se zhoršuje, kolegové vyslali do oblasti lékařský tým

Charita Česká republika se jako jedna z prvních organizací celosvětové sítě Charit zapojila do mezinárodní pomoci, o kterou požádala indonéská vláda. Od vyhlášení sbírky zaslali dárci na sbírkový účet Charity pro Indonésii již více než čtvrt milionu korun. Sbírka dále trvá a probíhají také jednání o konkrétní podobě české pomoci. V kontaktu jsme také s kolegy z německé Charity, která už má od čtvrtka na místě svůj zdravotnický tým.

Sbírka Koláč pro Bárku vynesla rekordních 47 000 Kč

Ve středu 3. 10. 2018 proběhla v Jihlavě sbírka Koláč pro Bárku, ve které lidé přispívali na provoz jihlavského domácího hospice, letos se podařilo vybrat rekordních 47 000 Kč. Pomohla celá Jihlava.

NZDM Vrakbar Jihlava - report za měsíc srpen 2018

Měsíc srpen roku 2018 byl stejně jako předešlý rok věnován především terénní formě služby. Hlavním důvodem je smysluplné využití volného času v přirozeném prostředí uživatelů, venku na ulici, kde tráví volné letní chvíle. Pracovníci Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava se pohybovali v místech, kam nejčastěji chodí mladiství z Jihlavy. Jeden den v týdnu byl uživatelům služby zpřístupněn prostor klubu, kam docházejí přes školní rok.

NZDM Vrakbar Kostelec – report srpen 2018

V posledním měsíci letních prázdnin byly v NZDM Vrakbar v Kostelci připraveny aktivity, které navazovaly na kreativní tvoření a fyzicky nenáročné hry. V první části měsíce si uživatelé služby mohli před zařízením zahrát hru petaque, se kterou se mnoho z nich setkalo poprvé a mohli si ji tak vyzkoušet.

NZDM Vrakbar Jihlava - report červenec 2018

První prázdninový měsíc byl věnován tvoření v rámci kreativních dílen. V první kreativní dílně jsme vyráběli z fima. Účastníci si mohli ze speciální modelovací hmoty tvořit šperky, ozdoby, rukojeti příborů apod.