Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Vánoce na VŠPJ pro ZASTÁVku v Telči

Letošní Vánoce konané 12. 12. 2018 na VŠPJ podpoří nízkoprahové zařízení pro děti a mládež při Oblastní charitě Jihlava ZASTÁVka Telč. Studenti a zaměstnanci školy splní dětem jejich přání.

Apel na senátory: Přijměte takovou podobu insolvenčního zákona, která lidem pomůže!

Návrh novely insolvenčního zákona, který mají teď senátoři na stole, předluženým lidem nepomůže. Organizace Charita Česká republika, Člověk v tísni, Česká asociace streetwork, Asociace občanských poraden, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, Platforma pro sociální bydlení, RUBIKON Centrum, Armáda spásy, Evropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení v ČR, DROM a Sekce sociálních kurátorů SSP ČR zaslaly senátorům prohlášení, v němž je vyzývají ke změnám tohoto sněmovního návrhu.

Charitní sestry pokračují ve stávkové pohotovosti

Stávková pohotovost sester Charity Česká republika a dalších velkých poskytovatelů domácí zdravotní péče a zdravotní péče v pobytových v pobytových zařízeních pokračuje.

Hlavní věcí v dobrovolnictví je komunikace s klienty

Patnáct let se v Charitě věnujeme akreditovanému dobrovolnictví a naše práce by bez pomoci ochotných a obětavých dobrovolníků nebyla možná. Přečtěte si proto příběh Michaely Žižkové, dobrovolnice Oblastní charity Jihlava.

Lidé nemusejí na ulici mrznout. Víme, jak jim pomoci. Charitní návod pro každého

Mrazy udeřily a lidé bez domova opět umírají na ulicích. Přitom by nemuseli. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven a nocležen, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Jenže mnoho bezdomovců sem vůbec nepřijde, přestože je situace kritická. Proto apelujeme na všechny, aby nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova spolu s námi.

Netradičně tradiční udílení cen dobrovolníkům roku 2018

V pátek 16. 11. 2018 v Hotelu Gustav Mahler v Jihlavě proběhl Dobroch 2018 aneb ocenění dobrovolníků za rok 2018. Večer byl pojatý jako tančírna pro všechny, kteří se věnují dobrovolnické činnosti.

Světový den chudých: Slyšme volání lidí na okraji!

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.

Národní potravinová sbírka dá lidem možnost projevit solidaritu s potřebnými

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 od 8 do 18 hodin ve více jak 680 supermarketech v celé České republice . Zde může každý nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Charita Česká republika je oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.

Říjnové měsíční téma na ZASTÁVce znělo:  Jak na podzim.

Jako na každý jiný měsíc, tak i na říjen připravili pracovníci NZDM ZASTÁVky Telč bohatý program, jak pro své klienty, tak i pro zájemce z široké veřejnosti.

Report za měsíc říjen 2018

Program v měsíci říjnu byl z velké části zaměřený na přípravu akce pro veřejnost, která se jmenovala „Oslava halloweenu pro děti a mládež“. A co jsme vyráběli?