Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Ilustrační snímek

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

VRAKBAR JIHLAVA VSTOUPIL DO NOVÉHO ROKU BEZ AGRESE

S rokem 2019 odstartoval v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava projekt s názvem „Z(A)BRAŇ AGRESE(I)“.

Rekord Tříkrálové sbírky hlásí Oblastní charita Jihlava

Právě dnes byly rozpečetěny poslední pokladničky, do kterých mohli lidé nejen po celé Jihlavě, ale také na Dačicku, Slavonicku, Telčsku, v oblasti Studené, Třešťsku a všech dalších obcích, které se historicky řadí pod působnost Oblastní charity Jihlava, přispívat do Tříkrálové sbírky, ta v celkovém součtu vynesla částku 1 988 965 Kč.

Helena Novoveská: V poslání pečovatelky pomohlo i kotě

Pečovatelství se věnuje již od roku 1989. V právě uplynulém roce získala v  celostátní soutěži Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR Národní cenu - Pečovatelka roku 2018.

Domácí zdravotní péče je stále v akutním ohrožení

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Kdo nezažil, neví. Neví, že ve vlastní posteli, ve vlastním bytě může stonat i těžce nemocný člověk. Některým tuto možnost přiblížil nedávno oceněný film Domácí péče. Ale mnoho je těch, kdo o této formě zdravotní péče neví. Sestry domácí zdravotní péče se pohybují v naší společnosti nenápadně a skromně. Přesto několik čísel může ukázat, že Domácí zdravotní péče je široká platforma velice specializované zdravotní péče. Charita Česká republika ji poskytuje od roku 2001, kdy ji jako experiment začalo financovat Ministerstvo zdravotnictví.

Začíná 19. ročník Tříkrálové sbírky

Tisíce dobrovolníků si již v první lednový den nového roku nasadí na hlavu královskou korunu a navštíví domovy lidí s poselstvím Tříkrálové sbírky.

Vánoce na VŠPJ pro ZASTÁVku v Telči

Letošní Vánoce konané 12. 12. 2018 na VŠPJ podpoří nízkoprahové zařízení pro děti a mládež při Oblastní charitě Jihlava ZASTÁVka Telč. Studenti a zaměstnanci školy splní dětem jejich přání.

Apel na senátory: Přijměte takovou podobu insolvenčního zákona, která lidem pomůže!

Ilustrační snímek Charita Česká republika

Návrh novely insolvenčního zákona, který mají teď senátoři na stole, předluženým lidem nepomůže. Organizace Charita Česká republika, Člověk v tísni, Česká asociace streetwork, Asociace občanských poraden, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, Platforma pro sociální bydlení, RUBIKON Centrum, Armáda spásy, Evropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení v ČR, DROM a Sekce sociálních kurátorů SSP ČR zaslaly senátorům prohlášení, v němž je vyzývají ke změnám tohoto sněmovního návrhu.

Charitní sestry pokračují ve stávkové pohotovosti

Ilustrační snímek Jakub Žák

Stávková pohotovost sester Charity Česká republika a dalších velkých poskytovatelů domácí zdravotní péče a zdravotní péče v pobytových v pobytových zařízeních pokračuje.