Křídla ZASTÁVky Telč vyhrály v celorepublikové soutěži

Tým našeho nízkoprahové zařízení pro děti a mládež v Telči ZASTÁVka se rozhodl zapojit do celostátní soutěže „Srdce s láskou darované“ a ve velké konkurenci 116 účastníků vyhráli hlavní cenu poroty.

Jarní Potravinová sbírka v Jihlavě už tuto sobotu

Již tuto sobotu se v Jihlavě bude konat Potravinová sbírka. Získaná materiální pomoc pomůže sociálně slabým rodinám s nezaopatřenými dětmi a také lidem, kteří se ocitli v nouzi.

Vystoupení Adaptáku na Festiválku Vedle Jedle

Divadelní soubor OSA – divadlo trochu jinak odlehčovací služby Adapta při Oblastní charitě Jihlava se o tomto víkendu účastnil 7. ročníku Festiválku Vedle Jedle v Praze. Společným jmenovatelem těchto souborů je, že v nich hrají lidé s různými druhy zdravotního a sociálního znevýhodnění. Festival poskytuje prostor pro sdílení zkušeností, nápadu a inspirace k další divadelní tvorbě.

Nadace ČEZ i Oblastní charita Jihlava přispěly na mechanický vozík pro Leontýnku

Ve čtvrtek 2.5. 2019 předala ředitelka Oblastní charity Jihlava Hana Fexová a Jana Štefánková, zástupkyně Nadace ČEZ rodičům Leontýnky Rampírové šek na 34 125 Kč. Peníze budou použity na nákup speciálního mechanického vozíku pro Leontýnku z Luk nad Jihlavou.

K-centru k 20ti letům popřála i Helena Třeštíková

V úterý 16. 4. 2019 se v Centru U větrníku slavilo. Služba K-centrum při Oblastní charitě Jihlava měla 20té výročí. Ke gratulantům se připojila řada známých osobností v čele s českou dokumentaristkou Helenou Třeštíkovou, bývalým národním protidrogovým koordinátorem a dnes ředitelem společnosti Podané ruce, který stál u vzniku K-centra v Jihlavě Jindřichem Vobořilem nebo primátorkou města Jihlava Karolínou Koubovou.

Na 12. taneční soutěže Amen khelas je přihlášeno rekordní množství mimo jihlavských soutěžících

Ve čtvrtek 11. dubna se v Jihlavě uskuteční 12. ročník velké taneční soutěže Amen khelas. Pořádá ji Erko, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež při Oblastní charitě Jihlava. Vystoupí zpěvák Dynamic. Srdečně zvána je také veřejnost.

Stávka sester: Červenou mašličkou upozorňují na krizi ve financování péče o pacienty

Drobná červená mašlička, velký symbol toho, jak jsou zdravotní sestry svázané s pacienty, kteří je potřebují, se od úterý 2. dubna stane znakem sílící nespokojenosti zdravotníků s podfinancováním jejich práce.

Pečovatelské služby: Nevozíme jen obědy

Každý den vyjíždí do terénu v autech Oblastní charity Jihlava téměř dvě desítky pečovatelek, které se za rok postarají o více než 300 klientů, kteří potřebují pomoci při osobní hygieně, oblékání, při přípravě a podávání jídla, zajištění úklidu, ale také při praní a žehlení prádla, obstarání pochůzek, nákupů, donášce léků či doprovodu na nákup, k lékaři apod.

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Ilustrační snímek

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.