Vánoce na VŠPJ pro ZASTÁVku v Telči

Letošní Vánoce konané 12. 12. 2018 na VŠPJ podpoří nízkoprahové zařízení pro děti a mládež při Oblastní charitě Jihlava ZASTÁVka Telč. Studenti a zaměstnanci školy splní dětem jejich přání.

Apel na senátory: Přijměte takovou podobu insolvenčního zákona, která lidem pomůže!

Ilustrační snímek Charita Česká republika

Návrh novely insolvenčního zákona, který mají teď senátoři na stole, předluženým lidem nepomůže. Organizace Charita Česká republika, Člověk v tísni, Česká asociace streetwork, Asociace občanských poraden, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, Platforma pro sociální bydlení, RUBIKON Centrum, Armáda spásy, Evropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení v ČR, DROM a Sekce sociálních kurátorů SSP ČR zaslaly senátorům prohlášení, v němž je vyzývají ke změnám tohoto sněmovního návrhu.

Charitní sestry pokračují ve stávkové pohotovosti

Ilustrační snímek Jakub Žák

Stávková pohotovost sester Charity Česká republika a dalších velkých poskytovatelů domácí zdravotní péče a zdravotní péče v pobytových v pobytových zařízeních pokračuje.

Hlavní věcí v dobrovolnictví je komunikace s klienty

Patnáct let se v Charitě věnujeme akreditovanému dobrovolnictví a naše práce by bez pomoci ochotných a obětavých dobrovolníků nebyla možná. Přečtěte si proto příběh Michaely Žižkové, dobrovolnice Oblastní charity Jihlava.

Lidé nemusejí na ulici mrznout. Víme, jak jim pomoci. Charitní návod pro každého

Ilustrační snímek Jakub Žák

Mrazy udeřily a lidé bez domova opět umírají na ulicích. Přitom by nemuseli. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven a nocležen, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Jenže mnoho bezdomovců sem vůbec nepřijde, přestože je situace kritická. Proto apelujeme na všechny, aby nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova spolu s námi.

Netradičně tradiční udílení cen dobrovolníkům roku 2018

V pátek 16. 11. 2018 v Hotelu Gustav Mahler v Jihlavě proběhl Dobroch 2018 aneb ocenění dobrovolníků za rok 2018. Večer byl pojatý jako tančírna pro všechny, kteří se věnují dobrovolnické činnosti.

Světový den chudých: Slyšme volání lidí na okraji!

Ilustrační snímek Richard Bouda

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.

Národní potravinová sbírka dá lidem možnost projevit solidaritu s potřebnými

Národní potravinová sbírka 2018

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 od 8 do 18 hodin ve více jak 680 supermarketech v celé České republice . Zde může každý nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Charita Česká republika je oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.

Jihlava bude mluvit o zapojování Romů

Celodenní konferencí věnovanou participaci Romů ve středu 7. listopadu vyvrcholí roční projekt realizovaný Oblastní charitou Jihlava a podpořený Radou vlády pro záležitosti romské komunity a Fondem Vysočiny v rámci programu Prevence kriminality. Řeč bude o možnostech zapojování Romů do rozhodování o záležitostech, které se jich bezprostředně týkají, i o bariérách, které mu dosud brání.

Pět mužů a čtyři ženy obdrželi letošní Cenu Charity Česká republika

Hana Mácová, Miroslav Čapek, Kateřina Litošová (sestra Dagmar) s diplomy. Foto Lubomír Kotek

Charita má mnoho tváří. Jsou to nejen tváře klientů, ale také osmi tisíc zaměstnanců. Patří mezi ně lidé různého vzdělání i schopností, které ovšem spojuje obětavost a zápal pro charitní dílo. Charita se snaží jejich přínos každoročně ocenit tím, že vybrané zástupce nominuje na Cenu Charity. Letos ji obdrželo devět zaměstnanců ze všech diecézí.