Na 12. taneční soutěže Amen khelas je přihlášeno rekordní množství mimo jihlavských soutěžících

Ve čtvrtek 11. dubna se v Jihlavě uskuteční 12. ročník velké taneční soutěže Amen khelas. Pořádá ji Erko, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež při Oblastní charitě Jihlava. Vystoupí zpěvák Dynamic. Srdečně zvána je také veřejnost.

Již dvanáctý ročník tradiční soutěže Amen khelas (přel. My tančíme) proběhne v jihlavském DKO 11. dubna 2019 od 15.00 hodin.

Přes třicet tanečních skupin z různých koutů republiky předvede převážně romské tance. „Do soutěže je zatím nahlášeno jedenáct organizací. V rámci nich vznikají taneční skupiny. Někteří tanečníci trénují a vystupují po celý rok, jiní nacvičují tance hlavně na Amen khelas,“ uvedla Michaela Makáňová, koordinátorka soutěže.

„Máme radost z toho, že se soutěž stala tradicí a zúčastňuje se jí čím dál více služeb a organizací. Pro děti a mladé je to dobrá motivace k tomu, aby ukázali, co je baví a čím vynikají,“ řekla dále M. Makáňová.

Do soutěže se zatím přihlásila tato nízkoprahová zařízení: : eMBečko – Moravské Budějovice,  Ambrela -Třebíč, Centrum 5KA - Rychnov nad Kněžnou, ESKO - Žďár nad Sázavou, Drom - Brno, Maják- Luka nad Jihlavou, Vrakbar - Jihlava, dále taneční soubor Merci ze ZŠ Nám. 28. října z Brna, Armáda spásy Brno, Komunitní centrum KoCeRo o.p.s. - Český Krumlov, Terénní programy SOVY a pořádající NZDM Erko -Jihlava. Mimo soutěž vystoupí i malé děti z předškolních programů jihlavské Charity – Klubíčko, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi a Klíček, neformálního předškolního klubu a taneční skupina Hotch Potch z Jihlavy.

V porotě zasedne Ing. Jaromír Kalina – náměstek primátorky, Mgr. Martina Hynková - Zástupce ředitele pro služby prevence Oblastní charity Jihlava, Bc. Zděněk Guži – romský aktivista a učitel, MUDr. Irena Zimenová - Centrum zdraví a životních podmínek - Státní zdravotní ústav, regionální pracoviště pro Kraj Vysočina, Tina Tesařová - trenérka tanečního souboru Street Busters, zpěvák Dynamic a Veronika Bílková – trenérka v tanečním spolku Hotch Potch, která bude předsedkyní poroty.

Vrcholem celé soutěže a odměnou všem zúčastněným bude vystoupení zpěváka, který si říká Dynamic.

Taneční soutěž je finančně podpořena statutárním městem Jihlava.