Nadace ČEZ i Oblastní charita Jihlava přispěly na mechanický vozík pro Leontýnku

Ve čtvrtek 2.5. 2019 předala ředitelka Oblastní charity Jihlava Hana Fexová a Jana Štefánková, zástupkyně Nadace ČEZ rodičům Leontýnky Rampírové šek na 34 125 Kč. Peníze budou použity na nákup speciálního mechanického vozíku pro Leontýnku z Luk nad Jihlavou.

Holčička trpí vzácnou genetickou vadou zvanou Pitt-Hopkins syndrom. Díky vozíčku bude pro maminku jednodušší manipulce s dcerou při cestách do školy a bude zajištěný správný sed. Více o příběhu Leontýnky se dočtete na stránkách dobryskutek.cz.

„Peníze byly darovány prostřednictvím unikátní aplikace EPP Pomáhej pohybem, ve které má uživatel možnost vlastním aktivním pohybem ovlivnit, které dobročinné projekty a v jaké výši má Nadace ČEZ finančně podpořit,“ řekla Jana Štefánková z JE Dukovany, která nadaci zastupuje na Vysočině i jižní Moravě. „Jsem moc ráda, že můžeme společně se sportující veřejností a neziskovými organizacemi pomáhat druhým,“ dodala Štefánková.

Projekt do této aplikace zpracovala Oblastní charita Jihlava.

„Oblastní charita Jihlava není jen organizací, která pomáhá určitým skupinám lidí v nepříznivé sociální situaci, ale umíme účinně pomoci i jednotlivcům, kteří nás o pomoc požádají přesto, že nejsou našimi klienty,“ řekla Hana Fexová, ředitelka Oblastní charity Jihlava.

Rampírovi byli za příspěvek velmi vděční: „Moc bychom chtěli poděkovat Oblastní charitě Jihlava a Nadaci ČEZ, která nám díky aplikaci EPP Pomáhej pohybem pomohla s pořízením vozíčku pro Leontýnku. Děkujeme všem sportovcům, kteří nám díky této aplikaci pomohli a i nadále svým pohybem pomáhají ostatním lidem co to potřebují.“

Kontakty:

Oblastní charita Jihlava – Barbora Živná, t.č. 737 962 302 barbora.zivna@jihlava.charita.cz

Nadace ČEZ, region JE Dukovany – Jana Štefánková, t.č.724 804 786, jana.stefankova@cez.cz