Začíná 19. ročník Tříkrálové sbírky

Tisíce dobrovolníků si již v první lednový den nového roku nasadí na hlavu královskou korunu a navštíví domovy lidí s poselstvím Tříkrálové sbírky.

Koledovat budou v období od 1. do 14. ledna 2019, lidé budou mít možnost přispět také na stáncích. V nadcházejícím devatenáctém ročníku tradiční sbírky opět dárci podpoří činnost Charity na území celé republiky, pomohou lidem v nouzi, seniorům, rodinám, lidem bez domova, s mentálním či fyzickým postižením a mnoha dalším ohroženým skupinám.

„Zájem o Tříkrálovou sbírku s každým rokem narůstá. Očekáváme, že výjimkou nebude ani již devatenáctý ročník, který máme před sebou. Smyslem je především nést požehnání a radostnou zvěst o narození Pána Ježíše, podporovat myšlenku lidské solidarity a v neposlední řadě také pomoci lidem v nouzi, “ říká ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Výtěžek sbírky pomůže podobně jako v předchozích letech klientům služeb, které Charita nabízí. V Jihlavě část výtěžku půjde na rekonstrukci budovy Centra pro sociálně znevýhodněné, na podporu humanitární činnosti – záchranné sítě pro lidi v nouzi, ale i na provoz Bárku – domácí hospic v Jihlavě. Charitní pečovatelská služba Kamenice, Luka nad Jihlavou, Telč, Nová Říše, Kostelec využijí peníze na aktivizační služby pro seniory a v Dačicích sbírka pokryje část nákladů na služby, které tam Charita provozuje.

Přibližně desetina darovaných financí poputuje také na humanitární pomoc a rozvojové aktivity na Ukrajině, v Indii, Kurdistánu a jiných zahraničních oblastech sužovaných válkou či jiným nedostatkem. Konkrétní projekty a podrobnosti o tom, kde peníze získané Tříkrálovou sbírkou pomohly, naleznete na webu sbírky www.trikralovasbirka.cz.

Srdečně zveme také na akce spojené s Tříkrálovou sbírkou:

1. 1. 2019 Tříkrálový svařák Masarykovo náměstí Jihlava 14 – 16 hod.
  2. 1. 2019 Tříkrálový koncert Základní umělecké školy Jihlava, kostel sv. Jakuba v Jihlavě
  3. 1. 2019 HC Dukla Jihlava Tříkrálová sbírka na ledě v rámci hokejového zápasu