Třešť darovala koledníkům 150 lístků do kina

Oblastní charita Jihlava děkuje městu Třešť za podporu koledníků Tříkrálové sbírky z oblasti Třeště a Telče. Město Třešť poskytlo více než 150 ks vstupenek do kina Máj v Třešti jako ocenění obětavé činnost koledníků.

Tříkrálová sbírka 2018 kompletní

Přinášíme Vám souhrnný přehled Tříkrálové sbírky za rok 2018 za oblast Jihlava. Je sečteno všech 400 pokladniček. Letos se v charitativní sbírce vybralo 1 815 105 Kč, je to rekordní částka.

Téměř 50% pokladniček z Tříkrálové sbírky je sečteno

Letošní Tříkrálová sbírka skončila a do Oblastní charity v Jihlavě míří pokladničky ze všech obcí. „Kontroluje se správnost výsledků a průběžné částky se zadávají na web jihlava.charita.cz, kde lidé mohou sledovat online, jak probíhá sčítání. Vše připomíná vyhlašování volebních výsledků,“ říká Roman Mezlík, koordinátor Tříkrálové sbírky za Jihlavsko.

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

Stanete se letos tříkrálovým koledníkem i vy?

Naši koledníci přijali pozvání Horáckého divadla v Jihlavě na představení Kocour v botách, které se konalo tento víkend. Čtěte dále

Známe výherce z tříkrálové soutěže pro koledníky. Děkujeme za všechny zaslané příspěvky!

Během uplynulé Tříkrálové sbírky proběhla soutěž pro koledníky o ceny od firmy T-mobile a Brněnského biskupství. Účastníci měli na soutěžní lístek nakreslit nebo namalovat, na co se v zimě nejvíce těší. Do dvou kol soutěže se sešlo několik stovek obrázků. Výherci byli vylosováni na začátku ledna a března. Všem účastníkům děkujeme!

Tříkrálová koleda je sečtena: Ochota lidí přispět na dobrou věc roste, říká ředitel Charity

Červený Hrádek

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky opět mile překvapil. Je totiž o 33 tisíc vyšší než ten loňský. Díky nasazení tisícovky koledníků na Jihlavsku, Telčsku a Dačicku a ochotě dárců, kteří přispěli do pokladniček, se sešlo celkem 1 616 495 Kč na podporu služeb Oblastní charity Jihlava. >>>

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Poděkování českých a moravských biskupů

ilustrační foto: Alena Jílková, koledníci z Moravské Třebové

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.

Tříkráloví koledníci vyrazili do ulic i přes mrazivé počasí

Tříkrálová sbírka je ukončena. Uplynulé dny byly v mnoha obcích a městech ve znamení koledování. Dobrovolníci vyrazili do ulic i přes velký mráz. >>>