Syntetické drogy v Jihlavě

Jeden mrtvý a dvacet lidí přiotrávených. Toť prozatímní výsledek neštěstí v Ostravě. Po nezbytném šoku se můžeme začít ptát co, jak a proč. Co je to syntetický kanabinoid, který v Ostravě zabíjí? Co jsou to ty jiné „nové syntetické drogy“, které se tu a tam objevují? Můžou se objevit i v tom našem „rybníčku“, který s hrdostí nazýváme Vysočinou? Pokusím se vám odpovědět, ale dovolte mi, abych začal upravenou pohádkou.

Bezdomovci a feťáci v Jihlavě - blahobytu střední Evropy

Ano, je tomu tak i v Jihlavě. V naší společnosti, v našem městě s námi žijí i lidé, kterým se dá přidělit nálepka narkomana a bezdomovce, přestože bychom se většinově mohli shodnout na tom, že je Jihlava velmi hezké místo k žití.

Čeká nás týden testování nejen na HIV

12. – 16. 3. 2017 proběhne v K-centru Oblastní charity Jihlava screeningové anonymní testování pro veřejnost na HIV, syfilis i žloutenky typu B a C.

Oblastní charita Jihlava rozšířila služby pro osoby bojující se závislostí

Oblastní charita Jihlava zahájila provoz adiktologické ambulance, která pomáhá lidem v tíživé životní situaci s řešením jejich problému s návykovým chováním (hazardní hraní, užívání alkoholových i nealkoholových návykových látek). >>>

Služby prevence jihlavské Charity jsou poskytovány anonymně

Oblastní charita Jihlava se v poslední době potýká s určitým neporozuměním principu anonymity, s nímž většina preventivních sociálních služeb pracuje. Jaké informace o svých uživatelích (ne)mohou pracovníci služeb sociální prevence sdělovat? >>>