Mami, kouřím trávu - otevřený dopis

Psát o tom, co dělat v případě, když rodič zjistí, že jeho dítě užívá marihuanu, je nelehká věc. Jak psát tak, aby to bylo srozumitelné je úkolem mnohem složitějším. Tak mi dovolte, abych Vám předložil otevřený dopis, který píše dospívající syn svoji matce v domnění, že zvládne vše lépe vysvětlit a popsat. Dopis je samozřejmě fikce, která si bere za úkol alespoň naznačit, kudy na to.

Syntetické drogy v Jihlavě

Jeden mrtvý a dvacet lidí přiotrávených. Toť prozatímní výsledek neštěstí v Ostravě. Po nezbytném šoku se můžeme začít ptát co, jak a proč. Co je to syntetický kanabinoid, který v Ostravě zabíjí? Co jsou to ty jiné „nové syntetické drogy“, které se tu a tam objevují? Můžou se objevit i v tom našem „rybníčku“, který s hrdostí nazýváme Vysočinou? Pokusím se vám odpovědět, ale dovolte mi, abych začal upravenou pohádkou.

Bezdomovci a feťáci v Jihlavě - blahobytu střední Evropy

Ano, je tomu tak i v Jihlavě. V naší společnosti, v našem městě s námi žijí i lidé, kterým se dá přidělit nálepka narkomana a bezdomovce, přestože bychom se většinově mohli shodnout na tom, že je Jihlava velmi hezké místo k žití.

Čeká nás týden testování nejen na HIV

12. – 16. 3. 2017 proběhne v K-centru Oblastní charity Jihlava screeningové anonymní testování pro veřejnost na HIV, syfilis i žloutenky typu B a C.

Oblastní charita Jihlava rozšířila služby pro osoby bojující se závislostí

Oblastní charita Jihlava zahájila provoz adiktologické ambulance, která pomáhá lidem v tíživé životní situaci s řešením jejich problému s návykovým chováním (hazardní hraní, užívání alkoholových i nealkoholových návykových látek). >>>

Služby prevence jihlavské Charity jsou poskytovány anonymně

Oblastní charita Jihlava se v poslední době potýká s určitým neporozuměním principu anonymity, s nímž většina preventivních sociálních služeb pracuje. Jaké informace o svých uživatelích (ne)mohou pracovníci služeb sociální prevence sdělovat? >>>