Zapoj se jako dobrovolník

roman.mezlik@jihlava.charita.cz

nebo využijte kontaktní formulář

Nabídka dobrovolnických míst

Rozšiřujeme nabídku dobrovolnických aktivit:

- Pro žáka 5. třídy s lehkou mentální retardací a ADHD hledáme dobrovolníka, který by mu pomohl s doučováním vlastivědy a přírodovědy. Je to výzva a pokud vás zaujala, kontaktujte nás mailem na adrese dobrovolnici@jihlava.charita.cz, nebo telefonicky na čísle 737 536 131. Děkujeme.

- Hledáme někoho, kdo by občas zašel za klientkou Alzheimercentra v Jihlavě, která je na invalidním vozíku. Paní by uvítala, kdyby ji někdo vzal ven na procházku.

- Rovněž hledáme někoho, kdo má rád filmy a chtěl by se jednou týdně podílet na realizaci “filmového klubu“ v domově seniorů Stříbrné Terasy.

- DOBROVOLNICKÉ CENTRUM OBLASTNÍ CHARITY JIHLAVA hledá dobrovolníky, kteří by v Jihlavě pomohli s doučováním žáků základní školy. Aktuální poptávka je po doučování matematiky a fyziky 2. stupně ZŠ a matematiky, češtiny a angličtiny 1. stupně ZŠ.

- Dále hledáme dobrovolníka, který by pomohl s využitím volného času 2 sourozenců (kluků 13 a 14 let) s lehčím mentálním postižením. Představa rodiny je taková, že by kluci chodili např. jednou týdně odpoledne s dobrovolníkem/dobrovolníky, do bazénu, muzea, knihovny, na hřiště atd., prostě trávili volný čas smysluplně mimo domácnost, učili se větší samostatnosti, komunikaci s jinými lidmi.
Zájemci o kterýkoli z těchto dobrovolnických programů, mohou získat bližší informace na  níže uvedených kontaktech.

----

- Hledáme dobrovolníky, kteří by v Batelově učili češtinu ukrajinské uprchlíky. Pokud byste měli o tuto činnost zájem, kontaktujte nás prosím na níže uvedeném e-mailu nebo telefonu.

Pokud Vás některá z těchto našich nabídek zaujala a pro své rozhodnutí pomáhat potřebným potřebujete více informací, prosím. kontaktujte na nás na mailové adrese dobrovolnici@jihlava.charita.cz, nebo na telef.čísle 737 536 131.

Děkujeme.

CENTRUM U VĚTRNÍKU
Je ti víc než 21 let? Chceš se naučit něco nového? Jsi komunikativní? Máš chuť pracovat se zajímavou cílovkou? Jestli jsi na všechny otázky odpověděl/a ANO, tak hledáme právě tebe.

POMOC LIDEM NA INVALIDNÍM VOZÍKU
- jedná se především o individuální doprovod na vycházkyadapta

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA
- hledáme koledníky pro nadcházející Tří královou sbírku
- se zapečetěnou kasičkou a dalšími dvěma králi projdeš svou ulici nebo čtvrť a oslovíš sousedy s prosbou o peněžitý příspěvek do kasičky na pomoc lidem v nouzi, kterým pomáhá charita
- vítáme každého, kdo má zájem pomoci bez ohledu na věk

DOUČOVÁNÍ v Jihlavě
- jde převážně o učivo základní školy - český jazyk, matematika
- probíhá jednou týdně dle tvých časových možností
- pomůžeš dětem ze socioekonomicky znevýhodněných skupin dosáhnout lepších školních výsledků a tím je motivuješ pro další vzdělávání, které jim rozšíří možnosti uplatnění

DOUČOVÁNÍ v Telči
- jde převážně o středoškolské učivo – zejména matematiku, ale i některé další předměty
- tuto pomoc uvítají především klienti NZDM ZASTÁVka Telč

Nízkoprahové kluby PRO DĚTI A MLÁDEŽ - Jihlava, Telč, Luka n.J.
- máš chuť se podílet na tvorbě a realizaci různých programů pro děti a mládež jak v terénu, tak na klubu?
- hledáme mladého člověka s přátelským přístupem
- přivítáme pomoc s tvorbou grafiky, fotografickými pracemi, s vedením zájmových workshopů (např. parkour, breakdance,….)
- umíš a chceš předávat své zkušenosti z nějaké kreativní činnosti?
- máš chuť individuálně pomáhat druhým?
- Jihlava, Telč, Luka nad Jihlavou

DOMOVY PRO SENIORY A NEMOCNICE
- pomoc při realizaci volnočasových aktivit
- návštěvy pacientů na oddělení geriatrické a následné péče

ZAŘÍZENÍ PRO PRÁCI S LIDMI S MENTÁLNÍM A KOMBINOVANÝM POSTIŽENÍM
- pomoc při realizaci volnočasových aktivit

A DALŠÍ
- AKTUÁLNÍ DOBROVOLNICKÁ MÍSTA SLEDUJTE NA NAŠEM FACEBOOKU, INSTAGRAMU, ČI NA WEBOVÉ STRÁNCE KARIÉRA.

Naši donátoři

PODPORIL_KV_240x80
www.kr-vysocina.cz

Chci se stát dobrovolníkem

sedmmínusjedna=

Pozn.: položky označené * jsou povinné.