Denní stacionář Pohodář

Poslání

Posláním Denního stacionáře Pohodář je poskytovat podporu a pomoc seniorům a dospělým se zdravotním postižením z Luk nad Jihlavou a okolí, kteří nemohou nebo nechtějí zůstat doma sami a potřebují pomoc druhé osoby.

Denní stacionář Pohodář nabízí praxe pro studenty a účastníky rekvalifikačních kurzů v sociální oblasti.
stacionar3

Denní stacionář Pohodář
Náměstí 9. května č. p. 357, 58822 Luka nad Jihlavou

Jana Jelínková - vedoucí služby
Telefon: 734 172 277, 734 161 683
E-mail: pohodar@jihlava.charita.cz

Kdy máme otevřeno

Pondělí – Pátek vždy od 7.00 do 16.00 hodin
Záleží na osobní volbě každého zájemce, které dny v týdnu a v které hodiny chce denní stacionář navštěvovat.

Kdo k nám přichází? Cílová skupina

Cílovou skupinou jsou senioři a dospělí se zdravotním postižením z Luk nad Jihlavou a okolí, kteří mají sníženou soběstačnost z důvodu věku nebo zdravotního stavu, jejichž nepříznivá sociální situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby.

Denní program stacionáře

Cvičení, povídání, aktivizační činnosti, trénování paměti, četba denního tisku, pečení a vaření, společenské hry, procházky, možnost využití bazénu a další. Účast na všech aktivitách a programech je dobrovolná!

Co nabízíme

• Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, při osobní hygieně, poskytnutí stravy
  • Výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti
  • Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím
  • Sociálně terapeutické činnosti
  • Pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí
  • Jako fakultativní službu nabízíme dopravu uživatele do stacionáře a zpět
  • Poskytované služby jsou za úhradu v souladu s Vyhláškou č.505/2006 Sb.
  • Nabídka služeb a úhrada za služby - dokument ke stažení

Cílová skupina a cíl služby, Zásady služby, Kapacita služby

Poslání

Cíle služby

Cílem Denního stacionáře je uživatel, který má zajištěnou potřebnou péči. Pomáháme uživateli k případnému zlepšení, udržení stavu. Je ve společnosti svých vrstevníků, kde může aktivně strávit den.

O službu lze požádat buď osobně na adrese stacionáře, nebo telefonicky na výše zmíněných telefonních číslech. Poté s Vámi bude domluven další postup (prohlídka stacionáře, předání potřebných informací, zodpovězení dotazů, …). V případě, že zájem bude nadále trvat, dojde k podpisu smlouvy mezi poskytovatelem služby a zájemcem o ni.

Podmínky přijetí

• alespoň částečná soběstačnost
  • není potřeba nepřetržitý individuální dohled
  • zdravotní stav významně neohrožuje zdraví (vlastní nebo ostatních lidí)