Tradiční Koláč pro Bárku – domácí hospic znovu zavoní Jihlavou
29. září 2021 Články a tiskové zprávy

Tradiční Koláč pro Bárku – domácí hospic znovu zavoní Jihlavou

Oblastní charita Jihlava se ve středu 6. října 2021 opět zapojí do sbírkové akce Koláč pro hospic, kterou organizuje Diecézní charita Brno. Jedná se o sbírku na podporu hospiců. V Jihlavě úspěšně funguje pod jihlavskou Charitou již několik let mobilní hospic Bárka, který pomáhá, aby život nevyléčitelně nemocných a jejich blízkých byl o něco snazší. Nemocný tak může za pomocí sociální a zdravotní péče zaměstnanců Bárky prožít své poslední chvíle v kruhu blízkých a především doma.

Podpořit zkvalitnění služby Bárka - domácí hospic Jihlava budou moci Jihlavané na Masarykově náměstí ve stanu Oblastní charity Jihlava od 7.30 až do 16.00, kde za finanční příspěvek obdrží sladkou odměnu v podobě oblíbeného koláče. „Další stanoviště s koláči bude zřízeno například v Nemocnici Jihlava od 7.00 – do 15.00,“ doplňuje pracovnice Bárky Markéta Brestovská. Tím však výčet stanovišť s koláči v Jihlavě nekončí. Dozvědět se informace o hospicové službě a přispět na její činnost budou mít možnost i pracovníci velkých jihlavských firem. Do dobročinné akce se zapojí například Automotive Lighting, Jipocar Transport, s.r.o., MOTORPAL, a.s., Kolektor Tesla Jihlava s.r.o., KRONOSPAN CR, spol. s r.o. nebo Finanční úřad a Psychiatrická nemocnice Jihlava. Více informací ohledně letošního ročníku Koláče pro Bárku naleznete na odkazu www.kolacprohospic.cz

Sladké koláčky letos napekly regionální pekárny z Jihlavska. „Děkujeme jihlavské pekárně Veselo a Lapek, pekařství Marek z Telče, pekárně Věrný Jeníkov, Cukrárně a vinotéce Kolouch“, uzavírá výčet sponzorů sbírky Markéta Brestovská.

V posledních letech společnost stárne a stále více rodin chce, aby jejich blízcí, kteří jsou nevyléčitelně nemocní, mohli zůstat s nimi a v jejich domácím prostředí. Hospic se postará nejen o nemocného, ale nabízí například i poradenství, psychologickou nebo duchovní podporu celé rodině.

Ředitelka Oblastní charity Jihlava Hana Fexová všem moc děkuje za vstřícný přístup a nabídku spolupráce. „Vážíme si toho, že lidé, pekárny, ale i firmy jsou solidární a chtějí podporovat hospicovou službu, která pomáhá nevyléčitelně nemocným na sklonku života. Doba není jednoduchá, ale lidé v sobě stále mají velké srdce. Za tom jim patří velké DÍKY!

Pokud máte zájem podpořit domácí hospic Bárku online platbou nebo se stát pravidelným dárcem, tak Vám k tomu stačí necelá minuta. Stačí kliknout a přispět přes zabezpečenou platební bránu: DÁRCOVSTVÍ (charita.cz), uveďte prosím VS 517.

Koláč pro Bárku 2021 sponzoři a partneři

Ing. Marek Mašát