Tradiční sbírka Koláč pro hospic v Jihlavě bude 7. října 2020
2. října 2020 články

Tradiční sbírka Koláč pro hospic v Jihlavě bude 7. října 2020

Ve středu 7. října 2020 pořádá Diecézní charita Brno tradiční sbírku a osvětovou akci Koláč pro hospic. Na webu www.kolacprohospic.cz a ve stanech po Jihomoravském kraji a v části Vysočiny Charita veřejnosti nabídne informace o domácí neboli mobilní hospicové péči.

 Domácí hospicová péče pomáhá nevyléčitelně nemocným strávit poslední okamžiky s blízkými lidmi a v prostředí, kde prožili celý život. Zájemci mohou podpořit rozvoj domácí hospicové péče darem (doporučená výše daru je 40 korun) do charitní kasičky, za který Charita dárce odmění lahodným koláčem. Sbírku v letošním roce mediálně podporuje i vítězka televizní soutěže Peče celá země Petra Burianová.

Podrobné informace o hospicové péči Charity i o sbírce najdete na webu www.kolacprohospic.cz. Zde je možnost podpory i online platbou. „Na webových stránkách www.kolacprohospic.cz najdou lidé informace o deseti domácích hospicích, které provozuje Charita. Mohou si také vybrat, který konkrétní hospic chtějí svým darem ve sbírce podpořit,“ vysvětlil ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

V Jihlavě se sbírková akce, která je známá i pod názvem Koláč pro Bárku, uskuteční již tradičně na Masarykově náměstí v Jihlavě od 7.30 do 16.00 hodin. Stánek s koláči bude připraven také v Nemocnici Jihlava od 7.00 do 15.00. Na koláčích si budou moci pochutnat i zaměstnanci jihlavských firem Motorpal, Kronospan, Kolektor Tesla a JIPOCAR.

 Na všech těchto místech bude podpořen Bárka – domácí hospic, který funguje při Oblastní charitě Jihlava. Získané peníze budou využity na podporu a zkvalitňování služeb domácí hospice Bárka.

Zájem o domácí hospicovou péči Diecézní charity Brno, pod níž spadá Oblastní charita Jihlava, dlouhodobě roste. V roce 2015 pomáhala Charita 317 nevyléčitelně nemocným v domácím prostředí, v roce 2019 pečovala desítka charitních hospiců dokonce o 755 umírajících. Pro rozvoj domácí hospicové péče hovoří také stárnutí populace nebo náročnost provozu pobytových služeb. I počátek pandemie koronaviru ukázal, že naše společnost potřebuje nová řešení, která budou založena na flexibilitě a otevřenosti. „Právě takovým je i služba domácího hospice s podporou neformální péče. Pokud znovu zasáhne koronavirová krize, péče v domácím prostředí v době pandemie bude jednodušší a levnější než v pobytových službách,“ doplnil ředitel Haičman.

Zpracováno podle Tiskové zprávy Diecézní charity Brno, upraveno.

Podpořte Bárku - domácí hospic online platbou

Za necelou minutu nám pomůžete pomáhat díky zabezpečené platební bráně Pays (poskytovatelem je AXIMA s.r.o.):

Pro získání potvrzení o daru vyplňte během zadávání platby svůj email a po jejím dokončení odešlete formulář, který se zobrazí na našem webu. Jinak nejsme vaši platbu schopni identifikovat a nebudeme vám moci potvrzení vystavit.

Podpořte Bárku - domácí hospic bankovním převodem

číslo sbírkového účtu: 42 00 06 59 31/ 6800

variabilní symbol: 517

Přispět můžete jednorázově nebo opakovaně a dlouhodobě tím, že zadáte trvalý příkaz. Pro vystavení potvrzení o daru, uveďte do zprávy pro příjemce své kontaktní údaje. 

DĚKUJEME!

Kontakt na koordinátorku Koláče pro hospic v Jihlavě:
Mgr. Radka Běhalová
radka.behalova@jihlava.charita.cz
tel. 731 766 036