Kdo rychle dává, dvakrát dává – 1000 roušek pro Charitu přišlo z Třeště
24. března 2020 Články a tiskové zprávy

Kdo rychle dává, dvakrát dává – 1000 roušek pro Charitu přišlo z Třeště

Oblastní charita v Jihlavě v těchto dnech nečekaně obdržela společný dar dvou firem: VÝVOJ, oděvní družstvo v Třešti a Podzimek & synové. Jednalo se o 1000 ks látkových roušek.

 „O záměru obou firem jsme nic netušili, bylo to pro nás velké překvapení a úžasné gesto. Prostě nečekali, neptali se, zajistili a rovnou dodali potřebné ochranné pomůcky, kterých se nám akutně nedostávalo,“ uvedla s povděkem Ing. Hana Fexová, ředitelka Oblastní charity Jihlava. „Kdo rychle dává, dvakrát dává, zde to platí dvojnásob. Vývoj roušky ušil a Podzimek zaplatil náklady,“ řekla dále Fexová.

Jihlavská Charita darovanými rouškami vybavila všechny své zaměstnance, kteří se starají o nemocné, seniory a sociálně potřebné. „Naše sociální a zdravotní služby Charity fungují v době pandemie koronaviru dál a některé o to intenzivněji. Služby nemocným, starým a sociálně potřebným lidem poskytujeme i bez dodání potřebného vybavení ochranných pracovních pomůcek vládou. Naši zaměstnanci, zvláště zdravotní sestry a pečovatelky, pracují v první linii stejně jako pracovníci v nemocnici,“ popisuje práci Charity v době pandemie H. Fexová.

„Zatím jsme služby poskytovali jen díky darům šitých roušek od dobrých lidí a od našich pracovníků, kteří šijí roušky ve svém volném čase. Dar od dvou třešťských firem je nám tedy velkou pomocí! Šité roušky od švadlenek z řad veřejnosti přijímáme dál – darujeme je našim klientům, kterých jsou stovky, a dáváme je i dalším potřebným lidem, kteří nás o to poprosí,“ řekla závěrem ředitelka jihlavské Charity.