Jarní kolo Sbírky potravin po roce opět v Jihlavě

V sobotu 24. dubna proběhne v Jihlavě v supermarketu Lidl na ul. Okružní další pokračování Potravinové sbírky. Lidé budou moci přijít do Lidlu nakoupit trvanlivé potraviny a drogistické zboží pro potřebné. Nakoupené potraviny a hygienické potřeby předají za pokladnami dobrovolníkům. Nashromážděné hmotné dary bude Oblastní charita Jihlava rozdávat lidem ohroženým chudobou nebo sociálním vyloučením. Těch vlivem pandemie a nepříznivé životní situace bohužel přibývá. Vše proběhne za přísných hygienických opatření.

Jarní Sbírka potravin bude stejně jako ta na podzim v Jihlavě v Lidlu na ul. Okružní a to od 8.00 do 18.00 hodin,“ informuje Ida Kopalová Mitisková, koordinátorka Sbírky potravin v Jihlavě. Zároveň prosí veřejnost o solidaritu: “Pomozte v této nelehké době lidem, kteří jsou v nepříznivé sociální situaci. Bohužel jsou mezi námi například děti, které si na dobrou snídani mohou jen hrát.“ Vybrané potraviny a drogerie pomohou například opuštěným seniorům, matkám samoživitelkám, rodinám v krizi, lidem bez domova či lidem s psychickým a tělesným postižením.

Sbírka potravin 11-2020-26

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může kdokoliv přispět jednoduchým způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie. „Vloni na jaře se bohužel Potravinová sbírka nekonala. Za to v podzimním kole se vybralo v jihlavském Lidlu celkem 1 227 Kg potravinového a drogistického zboží,“ vrací se k loňskému úspěchu Ida Kopalová Mitisková. Listopadová sbírka se stala nejúspěšnější v dosavadní historii.

Potravinová sbírka je celorepubliková akce organizována Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti, se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE a Slezská diakonie a vybranými obchodními řetězci.

Říká se, že těžká doba prověřuje mezilidské vztahy a chování lidí. Pojďme tedy v sobotu 24. dubna nakoupit a darovat potraviny a drogerii do Lidlu na Okružní ulici v Jihlavě. Ukažme, že umíme pomáhat potřebným a není nám lhostejný osud druhých“, závěrem dodává sympatická koordinátorka z Oblastní charity Jihlava.

Chcete vědět detailní informace o zboží, které lze koupit a darovat?
Zde jsou nákupní seznamy, které si můžete vytisknout (případně budou k dispozici i na prodejně). Pomůžou vám v orientaci, co je vhodné pro váš charitní nákup:

DROGERIE      potraviny

Ing. Marek Mašát